Botoşani: Un botoşănean sparge topul muzical mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea „Joe“ Rusi este botoşăneanul care i-a captivat pe străini cu vocea şi chitara sa. Bluesmanul a urcat fulgerător 29 de poziţii în topul mondial de blues ReverbNation. Dacă la

Mircea „Joe“ Rusi este botoşăneanul care i-a captivat pe străini cu vocea şi chitara sa. Bluesmanul a urcat fulgerător 29 de poziţii în topul mondial de blues ReverbNation. Dacă la începutul lunii se clasa pe poziţia 49 într-un top de 10.000 de locuri, acum a mai urcat 29 de poziţii. Muzica botoşăneanului este gustată de milioane de oameni, iar solicitările pentru concerte vin în număr tot mai mare. La 34 de ani, Mircea „Joe“ Rusi a ajuns pe poziţia 20 în Global Blues Chart şi nu pare să se oprească.

Botoşăneanul are toate şansele să intre în Top 10. Mircea a studiat vioara la Liceul de Artă „Ştefan Luchian“ din Botoşani, dar marea sa dragoste a fost chitara. Studiile liceale le-a făcut la Iaşi, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“, iar în anii ’90 a cântat în trupa rock Seism, din Botoşani. Mircea, sau Joe Rusi cum e cunoscut în industria muzicală, a plecat din Botoşani în urmă cu aproximativ zece ani.

„În Norvegia am ajuns pentru că în ţară nu se putea trăi din acest gen muzical. Într-o seară, după un concert la care am cântat cu Ţăndărică, stând la poveşti, acesta mi-a spus: «Copile, ce cânţi tu trebuie cântat în altă parte»“,  a spus Joe Rusi. Scandinavii

l-au primit cu braţele deschise şi chiar i-au plătit o bursă la Berklee College of Music din Boston. Joe a urcat în topul mondial de blues alături de artişti precum Joe Bonamassa şi Van Morrison. A susţinut nenumărate concerte şi are deja altele programate până la jumătatea lui 2010. Piesa care l-a făcut celebru este „Sunday Morning Blues“. „Am lansat acest maxi-single pe net, pe cel mai popular site, www.reverbnation.com, unde peste 400.000 de artişti de toate genurile îşi postează şi vând muzica“, a declarat Joe Rusi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite