Ziarist agresat de un poliţist băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Alexa a sesizat prin apel unic de urgenţă în jurul orei 20.10 că a fost agresat de către un poliţist îmbrăcat în uniformă, care a condus un autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

De urgenţă, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a identificat poliţistul, iar în urma testării alcoolscopice i s-a stabilit o concentraţie alcoolică de 0,52 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

"Agentul Moroşanu, fiind de servici pe raza comunei Dimăcheni, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce conducea maşina proprietate personală pe raza comunei. Ziaristul a oprit agentul în trafic şi a existat şi o altercaţie verbală între aceştia", a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Viorel Şerbănoiu.

Din primele verificări efectuate a rezultat că poliţistul se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pentru intervenţie la evenimente şi a condus autoturismul proprietate personală pe drumurile publice din comuna respectivă deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru stabilirea alcoolemiei i-au fost recoltate probele biologice de sânge, urmând ca în cursul zilei de azi să fie declanşată procedura prealabilă de cercetare a poliţistului în regim de urgenţă.

"Un ofiţer de la Inspecţia internă urmează să se deplaseze să facă cercetarea prealabilă. Dosarul penal s-a întocmit şi va fi trimis astăzi la parchetul competent. În cazul acestui agent situaţia este de gradul I. Există şi posibilitatea ca agentul să îşi piardă locul de muncă. Aşteptăm rezultatul cercetărilor prealabile şi al consiliului de disciplină", a adăugat Viorel Şerbănoiu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite