Zeci de botoşăneni, lăsaţi fără apă de lucrări întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Ceistof, locatar pe strada Tudor Vladimirescu, ne arată ţevile îngheţate
Petru Ceistof, locatar pe strada Tudor Vladimirescu, ne arată ţevile îngheţate

Firma angajată să refacă reţelele de apă potabilă din Botoşani nu a terminat la termen lucrările, iar la venirea iernii a abandonat definitiv şantierele.

Aproape 20 de familii de pe strada Tudor Vladimirescu au rămas de trei zile fără apă potabilă. Conducta de care depind gospodăriile a îngheţat din vina celor care execută lucrările de modernizare a reţelei din zonă. „Se împlineşte o lună de când au început lucrările. Sâmbătă noapte a îngheţat de tot. Au pus cofrajele, au venit şi au dat zăpada la o parte pentru a pune fier-beton şi au plecat. Noi nu avem de unde să luăm apă pentru că în zonă nu există nicio fântână. Mai mult, nu putem să pornim nici centralele pe lemne fiindcă presiunea apei este foarte scăzută“, a declarat Petru Ceistof, unul dintre localnicii afectaţi.


Şefii Apa Grup spun că nu ştiu de nicio avarie


Oamenii rămaşi fără apă de aproape trei zile au declarat că au sunat de mai multe ori la Apa Grup, însă nu au primit niciun răspuns. Contactaţi telefonic de reporterii „Adevărul de Seară“, şefii societăţii au replicat că nu cunosc să fie vreo avarie în zonă. „Cei de la Hidroconstrucţia au un program al lor. Şi-au făcut aici un dispecerat şi ei sunt responsabili. Noi ne-am notat şi vom verifica“, a declarat Maricel Georgescu, directorul Apa Grup.


Potrivit reprezentanţilor Apa Grup, numai locuitorii de pe strada Tudor Vladimirescu au neplăceri din cauza reţelelor decopertate de transport şi distribuţie a apei, însă ei sunt contrazişi de instalatorii din teren. „Nu putem răspunde tuturor solicitărilor din această perioadă. Dacă e vorba de conducte de apartament îngheţate sau fisurate, preluăm comenzile, însă când vine vorba de cămine de apă să intervină cei de la Apa Grup. Cred că în ultimele trei zile am avut peste 20 de apeluri de la cetăţeni care locuiesc la case“, a declarat Petrică Comănescu, instalator.


Lucrările de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canal trebuiau finalizate până pe 18 decembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cel puţin pe strada Tudor Vladimirescu, firma responsabilă mai are mult de muncit, la decopertarea şi excavarea căii de rulare.


Deszăpezirea, sabotată de şanţuri


În plus, şanţurile îi împiedică pe cei de la deszăpezire să-şi facă treaba. „Din cauza gurilor de canal supraînălţate am avut mai multe avarii la utilajele de deszăpezire. Am avut şi blocaje din cauza şanţurilor neacoperite“, a declarat Viorel Negru, director de producţie la Urban Serv.

Termene nerespectate


 Până pe 18 decembrie, Apa Grup trebuia să închidă toate şantierele din municipiu pentru înlocuirea magistralelor de apă potabilă şi să refacă zonele sparte. „Până pe 18 decembrie, va fi asfaltat tot ce este săpat până la ora actuală“, a promis viceprimarul Florin Ghiorghiţă la începutul lunii octombrie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite