Zeci de bombe şi grenade descoperite în judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pirotehniştii botoşăneni au dezamorsat şi distrus de la începutul anului 3 grenade de mână defensive, 18 bombe şi proiectile de artilerie de diferite calibre şi 22 cartuşe de infanterie. 

În primul semestru al anului, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  al Judeţului Botoşani a executat 10 misiuni pirotehnice.

Aceste elemente de muniţie au fost găsite în localităţile Vorniceni, Frumuşica, Prăjeni, Săveni, Curteşti, Brăeşti, Hăneşti, Flămânzi şi Hilişeu Horia, pe timpul efectuării unor lucrări agricole şi de construcţie.

Zilele trecute, I.S.U. Botoşani a desfăşurat în poligonul militar Copălău, o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava de la începutul acestui an.

Operaţiunea a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Botoşani. În total, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 100 elemente de muniţie, atât de infanterie, cât şi de artilerie. O parte din elementele de muniţie descoperite erau în stare activă, cu un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare.

 I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite şi săanunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite