Botoşani: Zeci de persoane devin anual victime ale accidentelor pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2008 principala cauză a accidentelor cu victime a fost neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. Cele mai periculoase treceri de pietoni sunt pe străzile Calea Naţională, Marchian şi Primăverii.

Dela începutul acestui an şi până în prezent s-au înregistrat 15 accidente pe trecerile de pietoni din care două grave şi 13 uşoare. În total au fost 15 botoşăneni victime ale accidentelor pe trecerile de pietoni.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere, cele mai periculoase treceri de pietoni sunt pe strada Calea Naţională în zona Pieţii Centrale, a Direcţiei Muncii şi a stadionului, pe strada Marchian, în zona Spitalului Judeţean, pe Primăverii la intersecţia cu strada Prieteniei şi pe bulevardul Mihai Eminescu, în zona Pietonalului Unirii.

„Principala cauză a accidentelor înregistrate la trecerile de pietoni este neacordarea priorităţii pe fondul neatenţiei şi a vitezei excesive. De asemenea, au existat accidente unde şi victima a avut partea ei de vină deoarece a forţat trecerea”, a spus subcomisarul Victor Ciubotaru, şeful Serviciului Municipal al Poliţiei Rutiere.

Citiţi mai multe mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite