Botoşani: Zebrele de care trebuie să te păzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În medie, trei botoşăneni sunt loviţi lunar de şoferii care nu le acordă prioritate

Cele mai periculoase treceri de pietoni sunt pe străzile Calea Naţională, Marchian şi Primăverii.

De la începutul acestui an şi până în prezent, 15 botoşăneni au căzut victime accidentelor rutiere pe trecerile de pietoni. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere, cele mai periculoase zebre sunt pe strada Calea Naţională, în zona Pieţii Centrale, a Direcţiei Muncii şi a stadionului, pe strada Marchian, în zona Spitalului Judeţean, pe Primăverii la intersecţia cu strada Prieteniei şi pe bulevardul Mihai Eminescu, în zona Pietonalului Unirii.

„Principala cauză a accidentelor înregistrate la trecerile de pietoni este neacordarea priorităţii pe fondul neatenţiei şi a vitezei excesive. În unele cazuri şi victima a avut partea ei de vină, pentru că a forţat trecerea”, a spus subcomisarul Victor Ciubotaru, şeful Serviciului Municipal al Poliţiei Rutiere. Botoşănenii consideră că singura soluţie este ca marcajele rutiere periculoase să fie monitorizate zilnic de poliţişti.

„Sunt şoferi inconştienţi, care au luat uşor permisele şi care nu respectă nicio regulă. Poliţiştii ar trebui să stea mai mult în stradă şi în special în zonele unde s-au înregistrat accidente”, ne-a spus Ioan Baltă, pieton.

Soluţii pentru
reducerea accidentelor

„În 2008, principala cauză a accidentelor din municipiul Botoşani a fost neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. Săptămânal avem acţiuni de prevenire şi combatere a incidentelor la aceste zebre. Zilnic sunt şoferi care rămân fără permis pentru că nu acordă prioritate pietonilor”, a precizat subcomisarul Ciubotaru. Reprezentanţii Primăriei caută mereu soluţii pentru a creşte vizibilitatea la trecerile de pietoni.


„În primăvara acestui an am refăcut toate marcajele rutiere, s-au montat indicatoare noi acolo unde a fost cazul şi am montat piloni în apropierea unor treceri de pietoni pentru a nu se mai parca şi a împiedica astfel vizibilitatea”, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Minoră accidentată pe o trecere de pietoni

Un accident grav s-a înregistrat în urmă cu trei zile, în zona Direcţiei Muncii, când o fată de 17 ani a ajuns la spital după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni. Şoferul acelui autoturism a încercat să părăsească locul accidentului, dar la aproximativ 100 de metri s-a izbit într-un alt autoturism pe care l-a răsturnat pe scuarul destinat pietonilor. El este cercetat de poliţişti şi se va alege cu un dosar penal şi cu permisul suspendat. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite