Botoşani: Un absolvent de clasa a XII a susţine bacalaureatul după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Un absolvent de clasa a XII a susţine bacalaureatul după gratii
Botoşani: Un absolvent de clasa a XII a susţine bacalaureatul după gratii

 Este pentru prima dată când un deţinut susţine examenul de bacalaureat la Penitenciar. Tânărul de 19 ani este din judeţul Suceava şi este arestat preventiv din data de 2 iunie

Tânărul este din judeţul Suceava şi în urmă cu trei luni a comis un delict pentru care este acum cercetat în arest.  Din acest motiv  a şi ratat sesiunea din vară a examenului de bacalaureat.  În prezenţa unei comisii desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, absolventul de clasa a XIIa a susţinut prima proba orală a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română.  Tânărul a început cu dreptul examenul, fiind notat de profesorii evaluatori cu nota 7,5.

„ Mă aflu pentru prima dată în viaţa mea când asiste la aşa ceva. Am posibilitatea de examina  la bacalaureat un absolvent aflat în spatele gratiilor. Este o situaţie inedită. Sper să se descurce bine la toate celelalte probe”, a declarat Dragoş Irimia, vicepreşedinte a comisiei judeţene de bacalaureat, sesiunea august.  Reprezentanţii Penitenciarului susţin că nu au mai avut un astfel de caz niciodată.

„El a primit derogare specială de la Ministerul Educaţiei pentru a susţine examenul aici, iar o comisie  l-a examinat.   El trece prin aceleaşi probe  ca şi ceilalţi absolventi, doar că le susţine în  Penitenciar. La prima proba a fost notat cu 7,5 şi a fost fost mulţumit de notă.  Ultima proba o va susţine pe 25 august”, a explicat Iulian Dărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Securitate Botoşani.  

Aproape 150 de elevi au început astăzi bacalaureatul

Aproape 150 de absolevenţi de clasa a XIIa  au susţinut astăzi prima probă a bacalaureatului la limba şi literatura română. Cei mai mulţi dintre  aceştia sunt elevi care nu s-au putu înscrie la sesiunea din vară a bacalaureatului din cauza corijărilor. Alţi aproape 30 de candidaţi au terminat clasa a XII a în anii precedenţi. 

Pentru tot judeţul Botoşani, pentru sesiunea din toamnă a fost amenajat un singur centru de examinare la Colegiul Naţional A.T. Laurian.  „ Nu a fost foarte greu. Am luat 8.00, dar cred că dacă mă străduiam mai mult luam o notă mai mare. Sper ca la următoarea probă, la engleză să mă descurc, pentru că nu prea mă pricep”, a spus Alina, o tânără absolventă care susţine în aceste zile examenul de bacalaureat. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite