Vor fi mai puţini copii în grădiniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani au anunţat că în acest an nu vor mai accepta ca grupele de preşcolari din grădiniţe să fie suplimentate.

Mai mult, părinţii ai căror copii vor fi refuzaţi într-o instituţie de învăţământ vor primi motivare în scris. „Acolo unde directorii vor înscrie mai mulţi copii decât permite planul, o vor face pe răspunderea lor“, a spus Ada Macovei, şefa IŞJ.

50% mai multe solicitări
Planul de şcolarizare pentru anul 2010-2011 cuprinde acelaşi număr de grupe ca şi în acest an şcolar. Au fost aprobate 688 de grupe pentru învăţământul preşcolar. În anul şcolar care se încheie au fost înscrişi 15.618 copiii, iar din toamnă vor fi cu aproximativ 200 de copii mai puţini. Se doreşte ca grupele să aibă, în medie, 22 de copii.

Reporterii „Adevărul de Seară“ au prezentat recent cazul copiilor care dorm pe scaune şi pe mese la Grădiniţa numărul 23 din Botoşani. În urma articolului, reprezentanţii IŞJ au demarat un control. „Când am fost noi, nu toţi copiii erau prezenţi. Este adevărat că sunt înscrişi mai mulţi copiii decât numărul maxim, iar conducerea unităţii va răspunde pentru acest lucru“, a declarat Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Directoarea acestei instituţii susţine că şi în anul viitor solicitările pentru un loc în grădiniţă vor fi mai mari decât locurile disponibile. „Avem capacitate pentru 120 de locuri şi deja sunt înscrişi 180 de copii“, a spus Cornelia Munteanu, directoarea de la Grădiniţa Nr. 23.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite