Botosani: „Vom schimba directori până când va fi linişte în centre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: „Vom schimba directori până când va fi linişte în centre“
Botosani: „Vom schimba directori până când va fi linişte în centre“

Directorul instituţiei spune că nu este exclus ca şi alţi şefi să fie demişi din cauza neregulilor constatate.

Problemele descoperite în centrele de plasament din Botoşani în timpul controlului efectuat săptămâna trecută l-au determinat pe şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani să recurgă la o serie de măsuri pentru a reduce apariţia altor cazuri de prostituţie tolerată de administratori.


„Astfel de lucruri nu trebuie să se mai întâmple în centrele de plasament. Voi recurge la aplicarea de sancţiuni acolo unde este cazul“, a specificat Liviu Rădăşanu, şeful DGASPC, care nu exclude ca şi alţi şefi de centre să-şi părăsească scaunele. De altfel, la instalarea în funţia de şef de centru a lui Carmen Daniliuc, Rădăşanu a dat asigurări că dacă lucrurile nu se vor îndrepta, aceasta va fi schimbată.
„Vom schimba 100 de directori până când nu vor mai fi astfel de probleme. Vom schimba directori până când va fi linişte în centre“, a specificat directorul DGASPC. Pe lângă măsurile organizatorice din interiorul instituţiei, Liviu Rădăşanu vrea să externalizeze şi serviciul de pază şi să încheie un contract cu o firmă privată.


Controale inopinate în centre în timpul nopţii


De regulă, angajaţii care se ocupă cu paza instutiţiilor sunt ignoraţi, ironizaţi şi chiar înjuraţi de tinerii care părăsesc centrele după ora stingerii. În plus, în perioada următoare se anunţă o serie de controale inopinante. Pe teren vor merge mai multe echipe, astfel încât angajaţii centrelor să nu aibă posibilitatea de a-şi anunţa colegii.În ceea ce priveşte măsurile luate împotriva celor şase fete, două minore şi patru majore, bănuite că ar practica prostituţia, şeful DGASPC a spus că soarta lor va fi decisă de Comisia pentru Protecţia Copilului. Tinerelor li se va cere să renunţe de bunăvoie la aceste obiceiuri, în caz contrar acestea vor fi mutate în alte centre „cu mai puţine ispite”.


Tineri instituţionalizaţi, găsiţi lipsă la apel


Centrul de plasament „Prietenia” nu este singura instituţie unde au fost găsite nereguli după controalele din ultimele zile. Deşi era trecut de ora 22.00, la centrul „Elena Doamna“ un tânăr lipsea din unitate. Acelaşi lucru s-a constatat şi la Centrul din Truşeşti, unde după ora 1.00 opt tineri erau absenţi.  „Cei care au lipsit sâmbătă noapte nu erau minori.  Sunt tineri care au fost admişi la facultate şi care aveau bilet de voie. Am înaintat conducerii direcţiei toate documentele justificative cerute de domnul director”, a explicat Maria Bojescu, reprezentant al Centrului de Plasament  din Truşeşti.

Fete prostituate cu voie  de la şefă

La începutul acestei săptămâni, şase tinere dintr-un centru de plasament au fost prinse că practicau prostituţia cu ştirea şefului de centru. După descoperire, Maria Huţu, şefa centrului „Prietenia“ şi-a dat demisia, fiind înlocuită de Carmen Daneliuc. Poliţiştii botoşăneni şi Serviciul de Investigaţie Criminală au început o anchetă în acest caz.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite