Viscolul şi ninsoarea fac prăpăd pe drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire patrulează încontinuu, fără efect
Utilajele de deszăpezire patrulează încontinuu, fără efect

Viscolul şi zăpada au închis ieri după-amiază drumul naţional care face legătura între localităţile Săveni şi Manoleasa.

Două microbuze care transportau elevi în cele două localităţi au rămas blocate în zăpadă mai bine de un sfert de oră şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru eliberarea copiilor din nămeţi. O femeie din localitatea Flondora-Manoleasa şi copilul său nou-născut au salavaţi din nămeţi de către pompieri după ce maşina în care se aflau s-a înzăpezit pe drumul dinspre Săveni şi Manoleasa. Mama şi fiul ei au fost transportaţi cu o autospecială de teren a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.


De asemenea, un autobuz cu călători care circula pe ruta Botoşani-Săveni a rămas blocat în nămeţi la intrare în localitatea Mihai Viteazu-Ungureni. Cei 20 de pasageri au fost preluaţi de o autospecială a armatei şi transportaţi spre casă.

Abuteiaj printre nămeţi la Bajura
Tot ieri, un microbuz care transporta 15 pasageri, un autobuz cu 35 de călători şi zeci de maşini au rămas inzăpezite pe DN 29 A în apropierea localităţii Bajura. 10 utilaje de deszăpezire au acţionat pentru deblocarea drumului, pe care se circulă acum în condiţii de iarnă. Alte şapte tronsoane de drum din nordul şi estul judeţului au fost închise ieri circulaţiei din cauza zăpezii care depăşea pe alocuri  doi metri.


„Acţionăm continuu cu 33 de utilaje pe zona Rădăuţi Prut, Săveni şi Dorohoi. E prăpăd. Vântul bate cu 30 de km/h şi spulberă zăpada. A fost necesar ajutorul armatei şi al pompierilor“, a declarat Mihai Bădilă,  inginer Direcţia de Drumuri Judeţene. Drumarii recomandă şoferilor să evite pe cât posibil deplasările.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite