Botoşani: Virozele îmbolnăvesc zilnic peste 800 de botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii sunt loviţi de virozele respiratorii. Numărul cazurilor raportate de medicii infecţionişti şi medicii de familie s-a dublat faţă luna octombrie. Statisticele Direcţiei de

Botoşănenii sunt loviţi de virozele respiratorii. Numărul cazurilor raportate de medicii infecţionişti şi medicii de familie s-a dublat faţă luna octombrie. Statisticele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani arată că,  numai în ultima săptămână, au fost raportate aproximativ 5.950 de cazuri de afecţiuni respiratorii. Dintre cele 4.941 de persoane afectate de viroze,  196 au necesitat internare. De asemenea, 151 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu pneumonie şi au necesitat tratament specializat în spital.


Sunt internate la Infecţioase doar cazurile grave, restul se tratează acasă. Nu putem aglomera spitalul în plin sezon de gripă nouă“, a declarat doctorul Ecaterina Chihaia, şeful Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Botoşani. Numărul real al cazurilor de afecţiuni respiratorii este însă mult mai mare, pentru că nu toţi ajung la medicul de familie sau la spital.


Medicii atrag atenţia că persoanele care prezintă viroze şi pneumonii sunt mult mai vulnerabile la gripa porcină. „Aceştia pot prezenta infecţii şi, odată intraţi în contact cu persoanele care au virusul A H1N1, se pot contamina foarte uşor. În cazul lor, contaminarea poate pune probleme serioase“, a adăugat Ecaterina Chihaia. Medicii se aşteaptă la o avalanşă de cazuri de afecţiuni respiratorii din cauza oscilaţiilor de temperatură. Până-n prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă sezonieră. În schimb, 63 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă nouă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite