UPDATE+FOTO Necazurile au ucis-o pe Viorica Ciotoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin asta susţin apropiaţii cântăreţei de muzică populară , găsită moartă şi dezbrăcată în garsioniera sa. Artista se plângea tot mai des că nu are bani să îşi hrănească pruncii. Poliţiştii aşteaptă rezultatele de la Medicină Legală pentru a face lumină în acest caz.

VIDEO: Cântăreaţa de muzică populară Viorica Ciotoi a fost găsită moartă şi dezbrăcată în casa sa

Ora 15.35

Lăutarii spun despre Viorica Ciotoi că era extrem de pretenţioasă şi nu cânta cu oricine. „Era o femeie firavă, dar foarte pretenţioasă. Avea un timbru vocal aparte şi nu cânta decât cu anumite formaţii, consacrate. Din păcate cânta tot mai rar la petreceri şi de asta nu avea bani şi o ducea greu", a spus Benone Spiridon, unul dintre lăutarii veniţi să o conducă pe ultimul drum.

Ora 15.10

De supărare şi sărăcie inima Vioricăi a cedat, spun prietenele sale . „Era cea mai bună prietenă a mea. Ultima dată m-a sunat miercuri. Plângea la telefon şi mi-a spus că nu mai are cu ce să-şi crească cei doi copii. Pierduse şi un contract la o nuntă. Nu s-a înţeles cu formaţia cu care trebuia să cânte şi era deprimată. Ultima dată a cântat în urmă cu două săptâmâni la o nuntă la Bicaz şi nu mai avea niciun ban", a spus Doina Bârgu.  

image

Ora 14.40

Soţul artistei a fost la un pas de leşin. Pe marginea gropii, Marius Ciotoi şi-a jelit soţia: „ Am luptat o viaţă întreagă pentru tine şi copii. De ce mă laşi singur, Viorica". Copiii Vioricăi nu au fost aduşi la funeralii.

image

ora 13.30

Viorica Coitoi este înmormântată pe banii prietenilor şi rudelor. Colegii de breaslă au pus mână de la mână şi au strâns 5000 de lei pentru închirierea limuzinei Mercedes care o duce acum  la groapă şi pentru înmormântare. Bani pentru funeralii s-au adunat şi de la socrul stabilit în America dar şi de la alte rude aflate la muncă în străinătate.

image

ora 13.00

După trei ani trăiţi la limita sărăciei, Viorica Ciotoi este dusă la groapă într-o limuzină mortuară de lux.  Sute de oameni simpli, înduioşaţi de drama cântăreţei, au venit să îşi ia rămas bun de la ea şi să fie alături de cei doi copii rămaşi orfani de mamă la vîrste fragede. Socrul artistei, Marinică Ciotoi, un cunoscut lăutar stabilit de 15 ani în America, nu s-a putut întoarce în ţară să îşi îngroape nora pe care a lansat-o în lumea muzicii la 14 ani.

image

ora 12.45

Peste 50 de lăutari din Botoşani au venit la Roşiori să îşi ia rămas bun de la Viorica Ciotoi. Cântăreaţa va fi condusă pe ultimul drum cu muzică de jale. „ A cântat cu mulţi dintre noi de-a lungul timpului. A fost o femeie deosebită şi un o adevărată artistă. Îi vom cânta pentru ultima dată", a spus Cătălin Şoptică, lăutar. În acest moment, convoiul funerar se îndreaptă spre cimitirul din sat.

image

ora 10.00

Drama Vioricăi Ciotoi, care a trăit pe datorie în ultimii trei ani, le aminteşte colegilor de breaslă de condiţia artistului. „ Toată viaţa s-a chinuit să îşi facă un nume şi să fie recunoscută în lumea muzicală. Dacă reuşea să scoată un album, după cum dorea, nu devenea atât de cunoscută ca acum când a murit", a spus Brânduşa Covalciuc Ciobanu, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de muzică populară din Moldova.

ora 9.00

Înmormântarea are loc în jurul amiezii în localitatea Roşiori, acolo unde trăiesc părinţii solistei. Sicriul cu corpul neînsufleţit este depus la biserica din sat. Sute de oameni, impresionaţi de drama artistei, vor participa la funeralii.

Printre ei, lăutari şi cântăreti de muzică populară din Botoşani care recunosc talentul artistei. „ Avea o voce bună şi era un om deosebit, atât ca artist cât şi ca mamă, prietenă şi colegă", a spus Cozmiţă  Lascarache, unul dintre colegii trupei cu care Viorica Ciotoi a cântat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite