Botoşani: Portret/Ana-Maria Buşcă: Violonista grupului Cheia Sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta de 12 ani studiază vioara la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“ din Botoşani şi, în paralel, urmează cursuri de canto împreună cu membrii trupei.

Debutul Anei Maria în lumea artistică a avut loc la grădiniţă, când a urcat pentru prima dată pe scenă şi a uimit publicul cu vocea ei suavă. Avea doar cinci ani când a câştigat primul premiu, în 2002. La un an după ce a impresionat juriul festivalului naţional „Micul prinţ“, botoşăneanca a câştigat în următorul an premiul doi la aceeaşi competiţie. „Am fost foarte fericită şi mi-a plăcut să fiu pe scenă. Mi-am dat seama că fac parte dintr-o lume minunată“, spune artista.


A muncit pentru a evolua


La opt ani a făcut o impresie foarte bună la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi“, organizat la Galaţi, iar un an mai târziu a obţinut premiul II la Festivalul Internaţional „Ti amo“.  Fata de 12 ani a adunat în cei şapte ani de când participă la competiţii zeci de premii şi a avut multe aparaţii la emisiunile de televiziune.


Ultima victorie a obţinut-o luna trecută când s-a întors de la Festivalul Internaţional „Andantino“, cu premiul I.
Ana Maria a trecut şi prin proba de foc a maestrului Horia Moculescu, care s-a arătat încântat de vocea micuţei artiste şi a invitat-o să cânte în emisiunea „Atenţie, se cântă“. „M-a avertizat că, dacă nu am voce, nu am ce căuta în emisiunea dumnealui. Am avut emoţii, dar l-am convins să-mi asculte piesele“, povesteşte Ana Maria.


Anul trecut, Ana a fost la Chişinău, unde a cântat în memoria artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Micuţa artistă a obţinut atunci premiul special la Festivalul „Două inimi gemene“. Ana Maria studiază vioara la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“, iar în timpul liber urmează cursuri de canto cu profesoara Oana Puşcaşu, de la grupul Cheia Sol. Printre repetiţiile cu colegii săi de trupă şi studiile la vioară, Ana Maria visează să-şi lanseze primul CD.

Întrebări şi răspunsuri
Ce gen muzical ţi se potriveşte?
Abordez cam toate genurile, mai puţin folclorul pentru că nu am avut ocazia până acum. Multe dintre piesele pe care le interpretez sunt pop-dance şi jazz, dar mai cânt şi rock şi musical. Cred că mi se potrivesc pop-dance, jazz, rock.


Ai avut emoţii când ai cântat pentru Ion şi Doina Aldea Teodorovici?
La Festivalul „Două inimi gemene“ am interpretat piesa Doinei Aldea Teodorovici, „Indiferenţa“. M-a emoţionat publicul care, cu lacrimi în ochi, interpreta împreună cu noi, concurenţii, toate piesele celor doi mari artişti.

Ce-i place
Anei îi plac filmele de comedie, documentarele, musicalurile şi comediile-horror. Artista ascultă cu plăcere melodii interpretate de Luis Amstrong, Ella Fitzgerald, Mariah Carey şi Ozzy Osbourne. Îi  place să-şi petreacă timpul liber cu prietenii, să meargă la film, să se  plimbe, să călătorească şi să cunoască oameni noi.

Ce nu-i place
Tinerei nu-i plac manelele, kitch-urile şi oamenii falşi.

Profil
Născută. 10.08.1997, la Botoşani.
Studii. Este elevă la Liceul de Arte „Ştefan Luchian“.
Familie. Are o soră mai mare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite