Botosani: Violator de copii protejat de mama sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Violator de copii protejat de mama sa
Botosani: Violator de copii protejat de mama sa

Maria Hârtopanu (75 de ani) nu şi-a reclamat băiatul ca să nu-i distrugă familia. Bătrâna este cercetată de procurori şi ar putea răspunde penal.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Botoşani o cercetează pe Maria Hârtopanu pentru tăinuirea infractorului. Anchetatorii susţin că bunica fetelor ştia că acestea erau chinuite de unchi, dar n-a spus nimănui nimic. Femeia se jură că nu a ştiut de apucăturile fiului ei. „Fetele nu mi-au spus nimic în tot acest timp şi nici nu mi-am dat seama ce se petrece“, susţine bătrâna. Fiica Mariei Hârtopanu şi-a lăsat în grija mamei cei cinci copii atunci când a plecat la cules de roşii în Italia. Mai precis, patru fete, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, dar şi unicul băiat, de 11 ani. Înţelegerea dintre mamă şi fiică a fost una verbală.

 „Nu i-am lăsat cu acte. Am vorbit cu mama să mi-i ţină până vin din Italia, să aibă grijă de ei şi să îi hrănească“, spune Angelica C., mama fetelor. Bunica s-a înţeles cu nepoatele ei ca ziua să stea în curtea ei, să o ajute la treburi şi să mănânce, iar noaptea să meargă la casa părintească. Varianta anchetatorilor este alta. „Avem informaţii potrivit cărora bunica fetelor a ştiut tot dar nu şi-a denunţat fiul. Vom vedea dacă şi în ce măsură este vinovată“, a declarat Cristian Popovici, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„Are şi el trei copii mici“

Arestat preventiv pentru 29 de zile pentru viol şi perversiuni sexuale, Constatin Hârtopanu riscă până la 25 de ani de închisoare, mai ales că două dintre fete sunt minore, iar cea de a treia suferă de un handicap psihic. Angelica, mama celor trei fete batjocorite, crede că pedeapsa este prea mare. „Are şi el trei copii mici. Dacă stă atâţia ani în închisoare, ce se va alege de ei? De acum asta e! Fetele nu vor mai fi la fel, dar copilaşii lui ce vor face fără tată?” se întreabă mama fetelor violate.

Fetele, consiliate de medic

Procurorii au sesizat inspectorii de Protecţia Copilului, care au luat cele trei fete, cu vârste între 13 şi 18 ani şi le-au internat la Spitalul de Neuropsihiatrie, unde vor primi consiliere psihologică.

Nepoatele, supuse la perversiuni

Cele trei surori, cu vârste de 13, 15 şi 18 ani, au fost violate de unchiul care trebuia să aibă grijă de ele cât mama lor era plecată la muncă în Italia. Constantin  Hârtopanu (35 de ani) intra noaptea în casă peste ele şi le obliga să întreţină relaţii sexuale normale şi orale cu el. Abia vineri, una dintre fete a sesizat poliţiştii, iar bărbatul a fost arestat preventiv.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite