Vineri şi sâmbătă apa va fi sistată în tot judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S.C. Passavant Roediger, contractorul care execută în cadrul programului ISPA reabilitarea staţiilor de tratare de la Bucecea şi Cătămărăşti, a solicitat oprirea generală a sistemului de alimentare cu apă a judeţului în perioada 5-6 august 2011, în vederea efectuarii unor lucrări în cadrul celor două staţii.

 Nova Apaserv  a anunţat astăzi că apa va fi sistată în tot judeţul începând de vineri de la ora  24.00.

"Având în vedere ca umplerea şi rreechilibrarea sistemului sunt operaţiuni ce trebuie să se facă lent şi treptat pentru evitarea producerii unor eventuale avarii, şi corelat cu configuratia terenului în zonele de distribuţie. Utilizatorii trebuie să fie informaţi că reluarea funrizarii apei va fi resimtită diferenţiat de către aceştia,îintregul sistem intrand în parametrii normali de functionare abia in cursul zilei de duminică", a declarat Maricel Georgescu, director general al Nova Apaserv.

 Din cauza întreruperii totale a funcţionării sistemului de alimentare, precum şi a vechimii conductelor de aducţiune şi distributie, este posibil, ca temporar, şi în unele zone, cu toate manevrele de purjare efectuate, turbiditatea apei să înregistreze valori peste limitele normale.

Niai astăzi jumătate din oraş nu vor avea apă la robinete din cauza unor lucrări începute ieri la magistrala de pe Calea Naţională. Deşi Nova Apaserv   a anunţat că va alimenta sistemul de distribuţie cu apă până cel târziu la miezul nopţii, acest lucru nu este posibil până astăzi în jurul prânzului.

Cartierele în care apa lipseşte sau se furnizează cu presiune scăzută sunt Calea Naţională, Griviţa, Împărat Traian, Independenţei, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Zona Centrală, incluzând Piaţa Mare, Mioriţa şi Luceafărul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite