EXCLUSIV: Vezi aici ultimele fotografii făcute aseară cu cei 240 de câini înainte de masacrul de la padocul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, voluntarii ADOR au mers la padoc şi i-au hrănit pentru ultima dată pe cei 240 de câini ucişi în această dimineaţă. Toţi părea sănătoşi şi plini de viaţă. Chiar paznicii s-au jucat cu ei în ţarcuri şi s-au pozat cu animalele care sunt arse acum la crematoriu.

Încărcaţi cu hrană colectată din donaţiile iubitorilor de animale din Botoşani, şase voluntari în frunte cu preşedintele asociaţiei au mers aseară la padoc să se joace cu căţeii fără stăpăn şi să le dea de mâncare.

image

Nimeni nu a bănuit o clipă că era pentru ultima dată când aveau să îi vadă în viaţă. „ Paznicii erau foarte amabili. Ne-au invitat în padoc şi ne-au ajutat să le dăm hrana. Ne-am jucat cu ei şi i-am fotografiat. Acum am rămas doar cu pozele şi multă durere", a spus Mihaela Onofriciuc, voluntar ADOR.

image

Mai bine de două ore au petrecut voluntarii de la ADOR alături de câinii care aveau să fie ucişi în această dimineaţă. Niciunul dintre paznici nu a pomenit de boala animalelor. „ Chiar şi ei se jucau cu căţeii. Nu au spus nimic de jigodie sau de altă boală", a spus Crina Vorniceanu, voluntar ADOR.

image

Mai mult, tinerii au stabilit cu paznicii ca în această dimineaţă  la ora 9.00 să vină din nou cu hrană pentru  câinii fără adăpost.

image

„ Ne-am despărţit prieteni. Încă ne-au arătat nişte căţei frumoşi pe care i-am fi putut adopta. Ştiau că venim dimineaţă să îi luăm pe cei 18 câini, acceptaţi pentru adopţie, şi să plătim 1200 de lei pentru ei. Ne-au zis să venim când dorim că ei sunt acolo. Dimineaţă nu ne-a venit să credem când am văzut că toţi sunt morţi", a spus Eugen Neacşu, preşedinte ADOR Botoşani.

image

 Cei 18 câini care urmau să fie adptaţi au murit alături de ceilalţi în ţarcuri. Cinci dintre ei urmau să ajungă la familii cu suflet din Germania, Anglia şi Suedia. Ceilalţi erau  aşteptaţi de luni întregi de tineri din Cluj şi Timişoara.

image

Că în spatele acestui măcel se ascund interese, o dovedeşte greutatea cu care s-au dat spre adopţie căţeii adunaţi de pe străzile din Botoşani. Doar 20 au putut fi adpotaţi de la începutul anului.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite