Botoşani: Veterinarul care a ucis 240 de căţei este apărat de statistici : 150 de persoane muşcate de câini numai anul acesta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de mii de lei se cheltuie anual cu tratamentul antirabic, spun medicii de la Secţia de Boli Infecţioase.

Citeşte şi:

Botoşani: Veterinarul care a ucis căţeii:"Am făcut ce trebuia făcut"

Botoşani: Preot despre uciderea căţeilor:"Este un păcat ce au făcut!"

149 de persoane, muşcate de maidanezii de pe străzile oraşului, au ajuns de la începutul anului la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Alţi 11 pacienţi au fost băgaţi în spital de alte animale. „ În momentul de faţă, 48 de persoane beneficiază de spitalizare zi şi primesc tratament antirabic după ce au fost muşcate de maidanezi", a spus Mihaela Miller, director medical Spitalul Judeţan Botoşani.

Cinism. Apărătoare a drepturilor animalelor: Câţi oameni au fost muşcaţi de câini? Nu mă interesează!

Lunar, 300 de fiole de vaccin antirabic sunt admnistrate pacienţilor, spun medicii care au cheltuit anul trecut 109.000 de lei pentru seruri şi vaccinuri. „ O fiolă de vaccin antirabic costă 46,8 lei. Banii cheltuiţi pentru acest tratament nu sunt decontaţi separat de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate ci se scad din fondurile pentru medicamente ale spitalului. Nu zic că e bine sau rău ce s-a întâmplat la padoc, spun doar că se cheltuie sume enorme pentru tratarea celor muşcaţi de maidanezi", a mai spus directorul medical de la Judeţean.

VIDEO/FOTO Marş al tăcerii pentru câinii ucişi în padocul de la Botoşani

Statisticile raportate Direcţiei Sanitare arată că anul trecut 545 de persoane din municipiul Botoşani şi 130 din Dorohoi au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite