Verdictul DSV în cazul câinilor ucişi la padocul din Botoşani: „ Animalele aveau jigodie şi au fost eutanasiate conform legii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Direcţiei Sanitar Veterinare susţine că animalele au fost injectate în inimă cu un ser letal şi nu otrăvite sau ucise cu brutalitate. Analizele de laborator s-au făcut pe leşurile a patru câini, trei aduşi de primărie şi unul de criminalişti. Căţeii care au supravieţuit masacrului vor fi eutanasiaţi.

 Rezultatele histopatologice, făcute publice în urmă cu puţin timp, arată că medicul le-a administrat animalelor injecţii letale. „ Animalele au fost injectate în inimă cu serul letal. Sunt semne la nivelul cordului", a spus Dora Vasiliu, director DSV Botoşani

Rezultatele anatomopatologice nu confirmă existenţa unor leziuni interne şi externe, provocate de otrăvire sau uciderea cu brutalitate a animalelor, mai spune şefa DSV.

 Directorul instituţiei recunoaşte că analizele s-au făcut doar pe patru din cele 240 de animale ucise. „ S-au recoltat probe de la trei leşuri aduse de primăriei şi pe unul ridicat de Poliţie", a spus Dora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare care crede că analizele sunt relevante întrucât leşurile au fost ridicate aleatoriu.

În perioada imediat următoare se va face dezinfecţia padocului unde au fost omorâte animalele şi nu vor mai fi aduşi câini fără stăpân cel puţin 28 de zile.

Cei cinci căţei care au supravieţui masacrului vor fi eutanasiaţi în următoarea perioadă, a mai spus directorul Direcţiei Sanitar Veterinare care vrea astfel să nu se extindă focarul de jigodie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite