Botoşani: Păcală, jucat în stradă de actorii de la „Vasilache“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Păcală, jucat în stradă de actorii de la „Vasilache“
Botoşani: Păcală, jucat în stradă de actorii de la „Vasilache“

Actorii Teatrului de Copii şi Tineret „Vasilache“ au scos în stradă sute de oameni. Însoţiţi de bunici sau părinţi, cei mai mici dintre botoşăneni au asistat la spectacolul „Păcală

Actorii Teatrului de Copii şi Tineret „Vasilache“ au scos în stradă sute de oameni. Însoţiţi de bunici sau părinţi, cei mai mici dintre botoşăneni au asistat la spectacolul „Păcală în satul lui“, pus în scena improvizată pe Pietonalul Unirii de păpuşari. „Îmi place foarte mult teatrul. Cel mai mult mi-a plăcut de Păcală. Este foarte amuzant“, a spus Iarina Dumitrache, o fetiţă de şase ani. Spectacolul actorilor de la  „Vasilache“ a încheiat a noua ediţie a festivalului umoristic „Cu lama de râs“. 

În timp ce prichindeii se amuzau de păţaniile lui Păcală, elevii lui Ştefan Popa Popa’s au făcut sute de caricaturi botoşănenilor. „Chiar îmi doream de mult să am şi eu o caricatură.  Mă bucur că a fost gratis şi sper ca aceste manifestări să fie organizate şi anul viitor pentru că aşa mai reuşim şi noi să uităm de griji“, ne-a declarat Marian Safir, un tânăr botoşănean. În doar două zile, Adrian Trestian, Eugen Mircea şi Viorel Baciu au reuşit să realizeze cel puţin 400 de caricaturi. „Botoşănenii sunt oameni foarte frumoşi şi chiar mi-a făcut plăcere să îi desenez. Sper să mai revin în Botoşani şi cu alte ocazii“, a spus Eugen Mircea, caricaturist din Bucureşti.

În prima zi a festivalului, botoşănenii au putut vizita şi expoziţia de caricatură sârbească, dar şi pe cea semnată de Ştefan Popa Popa’s amplasată în holul Teatrului „Mihai Eminescu“.

Astfel de spectacole ar trebui să se organizeze măcar de două ori pe an, Sebastian Panca, operator chimist.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite