Vacanţa mare, sub semnul şcolilor de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii învaţă limbi străine sau cum să acorde primul ajutor. Copiii şi adolescenţii pot participa la cursurile   organizate de Inspectoratul Şcolar pe toată perioada vacanţei. Au nevoie doar de carnetul de elev şi de acordul părinţilor.

Sport, limbi străine, lecţii de cultură generală sau tehnici de supravieţuire în situaţii de urgenţă sunt doar o parte din cursurile şcolilor de vară organizate în această perioadă la Botoşani. Una dintre cele mai solicitate şcoli este cea deschisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) şi Prefectura.


Învaţă să dea primul ajutor


Proiectul se adresează elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a care doresc să înveţe cum să acţioneze în situaţii de urgenţă şi cum îşi pot ajuta semenii în caz de incediu, cutremur sau inundaţii. 


Peste 200 de elevi sunt aşteptaţi să participe la această şcoală de vară. Din fiecare serie vor fi selectaţi 10 elevi care vor pleca într-o tabără gratuită la Agafton după terminarea acţiunii. „Echipele SMURD, de pompieri, voluntari ai Crucii Roşii şi medici de la Ambulanţă îi vor învăţa pe adolescenţi tehnici de bază necesare supravieţurii în cazul unor situaţii limită, dar şi cum să îşi ajute semenii în cazuri de urgenţă. Cursurile se încheie cu drumeţii în localităţile din apropierea oraşului“, a explicat Dorina Lupu, purtător de cuvânt la ISU Botoşani. Cursurile încep pe 5 august şi se vor încheia pe 29 august. Cei care se gândesc la temele pentru vacanţă şi au nevoie de ajutor sunt aşteptaţi la Centrul de excelenţă, deschis în incinta Şcolii nr. 6 din Botoşani.


Inspectori şcolari, profesori metodişti şi membri ai Corpului de elită îi vor ajuta zilnic, între orele 9.00-12.00. Intrarea este liberă şi se face în baza carnetului de elev. Cluburi de informatică distractivă şi de limbi străine funcţionează în acest centru.


Şi Biblioteca Judeţeană şi-a deschis porţile pentru iubitorii de lectură. „Şcoala de vară funcţionează sub egida «Merită să citeşti, vei vedea lumea cu alţi ochi ai minţii!»“, a spus Cornelia Viziteu, directorul instituţiei, unde mai sunt organizate cursuri gratuite de învăţare a limbilor străine.


Nici cei mici nu sunt uitaţi. Toate grădiniţele cu program prelungit din Botoşani au trecut la program estival şi îşi ţin deschise porţile toată luna august pentru diverse activităţi educative. Micuţii sunt aşteptaţi zilnic între orele 9.00 şi 12.00.


Oferta de vacanţă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, intitulată sugestiv „Pentru cei care iubesc şcoala“, este valabilă toată luna august. Cei interesaţi pot obţine detalii la şcoli sau direct de la sediul inspectoratului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite