Vacanţă de Paşte în rate pe muntele Athos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Rusu prezintă botoşănenilor ofertele pentru Sărbătorile de Paşte
Ionel Rusu prezintă botoşănenilor ofertele pentru Sărbătorile de Paşte

Preţurile promoţionale şi plata în tranşe sunt motive în plus pentru botoşăneni să plece de Sărbători în Grecia sau Turcia. Operatorii susţin că peste 70% din cei care apelează la serviciile unei agenţii de turism preferă ca luna viitoare să călătorească în afara ţării.

Botoşănenii care au câteva zile libere de Paşte şi vor să le petreacă într-un mod inedit profită de ofertele promoţionale ale agenţilor de turism.

„Voi pleca împreună cu logodnica mea în Grecia. Vrem să vedem mănăstirile, iar preţurile sunt incredibile. Au fost viitorii naşi în Grecia, în urmă cu doi ani, dar ei au cheltuit în jur de 4.000-5.000 de lei. Nu putem rata ocazia de a călători cu câteva sute de euro“, a spus Marian Dolireascu, un tânăr de 27 de ani care aşteaptă cu nerăbdare să petreacă Paştele pe Muntele Athos.

Pentru transport, cazare la hotel, mese festive de Paşte şi turul unui oraş din Grecia sau Turcia, botoşănenii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 200 de euro.

În Turcia cu 130 de euro

Operatorii de turism susţin că peste 70% din cei care vor o vacanţă de Paşte aleg destinaţii din afara ţării şi asta pentru că tarifele sunt la fel cu cele practicate pentru pachetele de servicii oferite în Bucovina sau Maramureş. „Preţul minim, pentru un pachet cu 4-5 nopţi de cazare, cu mese şi transport, pleacă de la 130 de euro, în Turcia, şi urcă până la 700 de euro, pentru Tenerife“, a precizat Ionel Rusu, reprezentantul unei agenţii de turism. Acesta a menţionat că botoşănenii preferă sejururile din Grecia, unde sunt oferite numeroase servicii pentru aproape 180 de euro. Astfel, în mini-vacanţa de Paşte de trei zile în Grecia sunt oferite în plus transportul la slujba de Înviere şi masa festivă.

Vacanţă în rate

Această destinaţie constituie o atracţie pentru botoşăneni datorită zecilor de mănăstiri construite pe piloni din rocă de gresie naturală de pe Meteora şi Muntele Athos. Pentru transport, cazare şi mese oferite trei zile în Turcia şi Bulgaria, botoşănenii vor achita 140 de euro.

Patronii agenţiilor susţin că pachetele turistice pot fi achitate şi în rate. „Unii au început să plătească pentru ofertele de Paşte încă din luna februarie. Astfel, nici nu s-a simţit această cheltuială pentru că a fost achitată în două-trei tranşe“, a precizat reprezentantul unei agenţii de turism.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite