Botoşani: Sute de funcţionari publici au absolvit cursurile la distanţă ale Universităţii Spiru Haret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean  a absolvit în anul 2007 un master în management. Alte câteva sute de funcţionari publici, angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie,  ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, profesori sau primari îşi riscă posturile pentru că diplomele lor nu mai sunt recunoscute de minister. 

Decizia Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării de a anula toate diplomele absolvenţilor Universităţii Spiru Haret din 2002 şi până în acest an, a căzut ca un trăsnet peste câteva mii de botoşăneni. 

Mulţi dintre ei, au dobândit  funcţii importante, chiar de conducere, datorită diplomei de licenţă pe care au susţinut-o la acestă universitate.  Una din „victimele” universităţii este chiar Ada Macovei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, delegată în funcţia chiarde către ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu. Inspectorul general a făcut masterul în Management la Universitatea Spiru Haret între anii 2005 şi 2007 . ,,Nu ştiu ce o să se întâmple cu diploma de la Spiru Haret(....),, , a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general. 

Primari şi poliţişti licenţiaţi „ilegal”

Câteva sute de funcţionari publici sau secretari de primării care, obligaţi de lege, să urmeze cursurile unei Facultăţi de Administraţie Publică, s-au înscris la Universitatea Spiru Haret.  De asemenea, aproape 600 de poliţişti au absolvit cursurile la distanţă ale universităţii. Este vorba de şefi de post, poliţişti de frontieră şi rutieri. Cei mai mulţi sunt licenţiaţi în Drept, psihologie şi management, specializări care nu sunt acreditate. Printre aceştia se află şi şeful poliţiştilor din municipiul Botoşani, comisarul Cătălin Florentin Radu, care a studiat psihologia în cadrul centrului de învăţămînt la distanţă.
Amănunte mâine în Adevărul de seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite