Unde merg botoşănenii de Crăciun şi Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţiile constituie un criteriu important atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă.

Botoşănenii care vor să petreacă un Crăciun nelipsit de tradiţii şi-au ales ca destinaţie zona Maramureşului. Dacă în 2008, sub 10% din cei care voiau să petreacă Sărbătorile de iarnă în afara Botoşaniului se orientau spre Maramureş, în 2009, procentul a crescut la circa 30%, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism din Botoşani.


„Sunt foarte căutate zonele Maramureş şi Bucovina. Botoşănenii sunt încântaţi de ideea de a petrece un Crăciun într-o zonă bogată în tradiţii. Vor să asiste la tăierea porcului, la acea «pomană a porcului», vor colindători îmbrăcaţi în costume tradiţionale, iar Maramureşul este una dintre zonele spre care tind tot mai mulţi“, a menţionat Ionel Rusu, reprezentantul unei agenţii de turism din Botoşani.


Cu gândul la sărbătorile de altădată


Pensiunile din Maramureş oferă programe speciale de Sărbători, iar cei mai mulţi seîndreaptă spre Botiza şi Borşa. Ideea de musafir surâde tot mai mult botoşănenilor care-şi amintesc cu drag de modul în care se desfăşurau sărbătorile de iarnă în urmă cu mai mulţi ani, atunci când mergeau la rudele de la ţară. Aşadar, masa de Crăciun gata pregătită, colindătorii la uşă şi cât mai puţine griji, sunt ingredientele vacanţei de iarnă preferate de cei care caută să evadeze din cotidian.


„Ştiu că dau un ban în plus, dar nu am nicio grijă de Crăciun. Îmi place zona Maramureşului pentru că are nenumărate obiceiuri frumoase. Portul popular din zonă, dansurile, colindele, toate mă duc cu gândul la sărbătorile de altădată, când mergeam la ţară la bunici“, a spus Cosmina Nechifor, o botoşăneancă interesată de ofertele agenţiilor de turism pe zona Maramureş. Zonele bogate în tradiţii sunt căutate pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, mai ales de cei care au rude plecate în străinătate şi care urmează să revină în ţară de Crăciun.


„Aceştia vor să petreacă în familie, după specificul românesc. În funcţie de programul pe care îl au unităţile de cazare, de mesele incluse şi alte condiţii oferite, avem pachete care pleacă de la câteva sute de lei şi ajung până în 2.000 de lei de persoană“, a precizat agentul de turism Ionel Rusu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite