Un african chemat la FC Botoşani a fost arestat pe aeroportul din Iaşi: Sportivul era dat în urmărire internaţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Diaby Ismael (21 de ani), din Republica Guineea, se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea pentru un furt comis în Franţa. Sportivul le-a spus procurorilor că a venit în România ca să dea o probă la Fotbal Club Botoşani.  

 Fotbalistul era urmărit internaţional după ce fusese condamnat la o pdeapsă de 9 luni de închisoare pentru infracţiunea de furtul unui autoturism în anul 2008.

Pe numele lui Diaby Ismael (21 de ani) era emis un mandat european de arestare . Tânărul a fost identificat duminică noapte pe aeroportul din Iaşi şi a fost reţinut de poliţişti. "Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi  mandatul european de arestare, pentru a se discuta predarea către autorităţile  judiciare din Franţa", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În faţa anchetorilor, sportivul şi-a motivat venirea în România pentru o probă sportivă pe care trebuia să o susţină la Fotbal Club Botoşani. Varianta sa este susţină de şefii echipei locale. „ Ştiu că avem cam 10 sportivi din Republica Guineea si Senegal care trebuie să dea probă săptămâna aceasta pentru FC Botoşani. NU este exclus să fie unul dintre ei că vin pe rând. Aseară a mai ajuns un băiat din Guineea. Astăzi a şi ieşit pe teren", a spus Dumitru Brânză, director FC Botoşani.

 Finanţatorul Fotbal Club Botoşani, care l-a invitat pe african să dea o probă sportivă, susţine că totul este o confuzie. „ Am vorbit cu anchetatorii care mi-au spus că tânărul susţine că este confundat cu fratele geamăn. Rămâne de văzut ce este cu acest mandat european întrucât el a plecat din Roma şi nu a avut probleme la aeroport", a spus Cornel Şfaiţer, finanţatorul FC Botoşani care susţine că africanul condamnat pentru furt joacă de patru ani a echipa BERGAMO din Italia şi este talentat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite