Un consilier vrea ca locuinţele ţiganilor din Centrul Vechi să fie date oamenilor de cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Municipalitatea a cheltuit 10 milioane de euro pentru renovarea clădirilor istorice
Municipalitatea a cheltuit 10 milioane de euro pentru renovarea clădirilor istorice

Consilierul local Florin Egner a propus în şedinţa consiliului municipal de astăzi ca locuinţele renovate din Centrul Vechi să fie repartizate oamenilor de cultură care nu au casa lor.

Consilierul s-a referit la  angajaţii filarmonicii şi teatrelor din Botoşani care sunt nevoiţi să stea îm chirie pentru că nu au unde să locuiască.

Peste 10 milioane de euro au cheltuit edilii pentru reabilitarea a 16 imobile din Centrul Istoric al Botoşaniului şi refacerea zonei pietonale.  În locuinţele luxoase se vor muta 60 de familii sărace, care vor plăti chirii modice. Mare parte dintre viitorii beneficiari trăiesc din ajutoare sociale şi sunt de etnie rromă.

 "O hotarare de Consiliu Local privind destinatia spatiilor din Centrul Vechi se impune. Rebilitarea Centrului Vechi cu bani europeni nu cred ca s-a facut pentru locuinte sociale. Sunt actori, persoane de la Filarmonica sau alte persoane care ar putea beneficia de acest regim. Ar trebui sa continuam cu un proiect de hotarare si sa scoatem locuintele sociale si persoanele care locuiesc in aceste locuinte si sa continuam cu un proiect foarte serios", a explicat  Florin Egner.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite