Ultimele pregătiri pentru masa de Revelion în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii vor avea bunătăţi pe masa de Anul Nou
Botoşănenii vor avea bunătăţi pe masa de Anul Nou

Gospodinele muncesc de zor pentru că tradiţia spune că masa trebuie să fie îmbelşugată ca anul nou să fie cât mai bogat. Vezi aici ce bunătăţi se pregătesc în satele din Botoşani.

Cozonacii, sarmalele şi friptura au fost puse la cuptor ca la miezul nopţii totul să fie proaspăt şi bun. Gospodinele din judeţ se întrec în pregătirea bucatelor.

Potrivit tradiţiei, Noul An trebuie să ne găsească pregătiţi cum se cuvine, cu mîncaruri alese şi gustoase. „ Nu pot lipsi sarmalele cu foi de varză murată, fierte la foc mic în vatră, friptura de miel, ciorba de găină acrişoară, afumăturile şi brînzeturile. Muncim de două zile şi sperăm ca toţi să fie mulţumiţi", a spus Lili Sofian, gospodină din localitatea Vârfu Câmpului.

Cozonacii cu nucă şi rahat nu pot lipsi nici ei de pe masa de Revelion. În multe sate din judeţ, urătorii sunt întâmpinaţi de gazde cu asemenea bunătăţi. De aceea, gospodinele s-au apucat de frământat şi copt de acum două zile." Aşa e obiceiul la noi. Ca nişte gazde bune, primim colindătorii cu vin şi cozonaci", a spus Iuliana Iftimie, gospodină din localitatea Bucecea.

Tot tradiţia spune că de pe masa festivă de An Nou nu trebuie să lipsească grâul încolţit care aduce noroc în noul an. La miezul nopţii, peste 400.000 de botoşăneni vor spune" La mulţi ani, 2012!". În tot judeţul sunt organizate petreceri de sfârşit de an, concerte de muzică populară şi spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă.

La Botoşani, show-ul de sfârşit de an începe la ora 21.30 cu un concert house în Piaţa Revoluţiei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite