Ucigaşul fetiţei de 10 ani a recunoscut crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Amurăriţei regretă acum că a înjunghiat-o pe copilă. Ştefania Balan a fost condusă astăzi pe ultimul drum de tot satul. Soarta  adolescentului criminal va fi decisă mâine la Institutul de Medicină Legală. 

Pentru prima dată de la uciderea fetiţei de 10 ani, Adrian Amurăriţei a vorbit despre fapta sa. Adolescentul în vârstă de 15 ani din localitatea Ştiubieni a fost dus ieri  de la Spitalul de Neuropsihiatrie, unde este internat, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, unde a fost audiat de procurori.

În prezenţa unui avocat din oficiu şi a mamei sale, criminalul a povestit mai bine de 45 de minute, cu lux de amănunte, cum a ucis-o pe Ştefania Balan, fetiţa de 10 ani.

„Nu a fost o crimă cu premeditare. Când i-a văzut pe copii şi-a amintit că părinţii lor îl jigneau, a scos cuţitul şi a lovit-o pe fetiţă. A spus că-i pare rău că a ucis-o pe fată“, a declarat procurorul Aurel Simion, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În prezenţa procurorilor, Nicoleta Amurăriţei şi-a apostrofat fiul, bolnav psihic. „I-a spus că ar fi putut pleca acasă împreună, dacă nu o înjunghia pe fetiţă“, a adăugat procurorul. Evaluat de psihiatri, minorul criminal va ajunge vineri în faţa unei comisii de expertiză, care se va reuni la Centrul de Medicină Legală. Specialiştii  vor decide dacă Adrian Amurăriţei va ajunge la ospiciu sau dacă va fi judecat pentru crimă. Dacă se va stabili că a avut discernământ când a  înjunghiat-o mortal pe fetiţă, Adrian Amurăriţei va sta 15 ani după gratii pentru omor.

Tatăl fetiţei este capabil să-l omoare pe criminal

Între timp, victima sa, Ştefania Balan (10 ani) a fost condusă astăzi pe ultimul drum de tot satul. Familia este în stare de şoc, iar psihiatrii atrag atenţia că tatăl fetiţei este capabil de crimă. Tudor Balan (51 ani) suferă de „afecţiune bipolară afectivă“.

Bărbatul este acum sub tratament şi sub supravegherea medicilor psihiatri.  Trauma produsă de moartea fetiţei, dar şi sentimentul de vinovăţie care îl macină pentru că i-a lăsat pe copii singuri pe drum, l-ar putea face să se răzbune.

„Ei sunt oameni care acţionează sub impulsul momentului. Dacă minorul i-ar apărea în faţă, după tot ce a făcut, l-ar omorî“, a spus Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie din Botoşani.

Fratele a încercat să-şi resusciteze sora
Fetiţa de 10 ani, Ştefania Balan, a fost ucisă duminică dimineaţă când se ducea la biserică împreună cu fratele ei. Vecinul ei cu cinci ani mai mare le-a ieşit în drum şi, fără vreun cuvânt, a înjunghiat-o în piept. Lama cuţitului i-a atins plămânii, iar copila a murit în câteva secunde. Fratele fetiţei, în vârstă de 12 ani, a încercat să o salveze prin respiraţie gură la gură.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite