Turul Ciclist, scurtat de gropile din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul competiţiei va fi redus cu trei kilometri din cauza şantierelor deschise pe străzile din municipiu. Astfel, localnicii nu vor mai avea parte de spectacolul oferit în fiecare an de cei mai buni sportivi pe două roţi ai momentului.

Cu o lună înaintea competiţiei, pe străzile principale din Botoşani se lucrează la reabilitarea reţelei de termoficare, iar pe altele se repară asfaltul. Sutele de gropi împiedică, astfel, desfăşurarea tradiţională a etapei.

În aceste condiţii, autorităţile locale au decis să rezolve problema „româneşte“: au scurtat traseul celor 100 de ciclişti. Iniţial, edilii locali au inspectat zona şi au optat pentru intrarea de pe şoseaua Iaşului-Calea Naţională până la Piaţa Mare, iar de aici pe strada Marchian spre Cuza Vodă, cu oprirea în Piaţa Revoluţiei ca în ceilalţi ani.

Defilare pe Bulevardul Mihai Eminescu

Însă, lucrările de pe strada Cuza Vodă i-au determinat să se răzgândească. „Nu credem că vom finaliza lucrările într-o lună şi, decât să riscăm, mai bine schimbăm traseul“, a spus Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani.

Astfel, traseul a fost scurtat cu trei kilometri, iar linia de sosire va fi mutată din Piaţa Revoluţiei în faţa Monumentului de la 1907. Practic, caravana nu va mai străbate trei străzi importante din oraş.

„Caravana va intra în Botoşani dinspre şoseaua Iaşului, va merge pe Bulevardul Eminescu şi se va opri în faţa Muzeului de Istorie. Aceasta este cea mai bună soluţie ca să nu mai cheltuim bani şi să facem alte lucrări“, a mai spus viceprimarul municipiului Botoşani.

„Pierdem spectacolul“

Decizia a fost luată marţi, dar trebuie aprobată de Federaţia Română de Ciclism. Botoşănenii sunt dezamăgiţi de hotărârea edililor locali.

„Pierdem şi spectacolul oferit de sportivi şi nici nu ne alegem cu străzile reparate. Nu cred că este corect să scurteze traseul pentru că cicliştii trebuie să parcurgă un anumit număr de kilometri“, a spus Andrei Băieţeanu, membru al pasionat de ciclism. 18 echipe din ţară, dar şi din străinătate, vor ajunge pe 6 iunie la Botoşani pentru a şasea oară, iar a doua zi se vor îndrepta spre Suceava pe traseul Siret, Rădăuţi, Gura Humorului.

Anul trecut, patru concurenţi s-au izbit într-o maşină a poliţiei oprită la intersecţia străzilor Pacea cu George Enescu din municipiu. Printre cei accidentaţi, s-a aflat şi românul Zoltan Sipos, care a suferit contuzii multiple.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite