Trei botoşăneni au fost prinşi cu căruţele pline cu ţigări de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin M., în vârstă de 40 de ani, Ioan S., în vârstă de 31 de ani şi Viorel C., în vârstă de 35 de ani, toţi din comuna Santa Mare au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice, peste râul Prut, 16 saci cu ţigări noaptea trecută.

Cei trei au încărcat sacii în două căruţe şi au pornit spre localitatea Ilişeni, unde au fost interceptaţi de către echipajele Poliţiei de Frontieră.

„Politiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în apropierea graniţei cu Moldova, pe teritoriul României, trei persoane care transportau cu două atelaje hipo mai multe colete voluminoase. S-a trecut la interceptarea celor două atelaje hipo, iar dupa efectuarea somaţiilor legale prin voce, s-a reuşit reţinerea a două persoane, cea de-a treia persoană reuşind să se ascundă în culturile de rapiţă din zonă. La scurt timp, poliţiştii de frontieră au reţinut şi cea de-a treia persoană", a precizat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră.

image

Cei 16 saci conţineau aproximativ 20.000 pachete ţigări, marca „Doina" din Republica Moldova, în valoare de aproximativ 170.000 de lei, care au fost reţinute în vederea confiscării.

„Le-am găsit pe malul apei", a fost declarația unuia dintre contrabandiști.

image

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani în vederea soluţionării.

„Cei trei sunt la prima abaterea. Nu erau monitorizați pentru contrabandă de țigări. Ei au fost depistați la 1000 de metri de graniță și nu au fost acuzați și de trecere frauduloasă a graniței", a precizat procurorul Dragoș Bujoreanu.

Cei trei traficanți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca mâine dimineață să fie prezentanți instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite