Botoşani: Trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală
Botoşani: Trei persoane cercetate pentru evaziune fiscală

Trei botoşănbeni sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi bancrută frauduloasă.

În cadrul acţiunii „TUNETUL”, ce se desfăşoară la nivel naţional, în cursul zilei de vineri, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 3 percheziţii domiciliare la locuinţele unor administratori de societăţi comerciale din Botoşani ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe documente financiar-contabile, o unitate de calcul şi două memorii externe.

Potrivit poliţiştilor, în perioada decembrie 2008 – iunie 2009, cei trei s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale cu suma de 3.592.563 lei, prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi, aflată în insolvenţă, de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale în sumă de 20.192.211,5 lei şi au înfăţişat datorii inexistente în frauda creditorului D.G.F.P.J. Botoşani.

"În sarcina acestora s-a reţinut comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la aceeaşi infracţiune şi bancrută frauduloasă, fapte prev. şi ped. de art. 9 al.1 lit. c din Legea 241/2005 şi art. 143 al. 2 lit. b din Legea 85/2006. Faţă de învinuitul Tibi A. s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 19.09.2009 a fost prezentat Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă, care însă a dispus luarea măsurii preventive de obligare de a nu părăsi ţara, prev.de art. 145 ind.1 Cod procedură penală, pentru o durată de 30 zile. Iulian  A. este cercetat în stare de libertate, iar Drăguţu V., întrucât nu a fost identificat la domiciliu s-au dispus măsuri de dare în urmărire. Activitatea infracţională a fost documentată de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor cu sprijinul D.G.I.P.I", a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite