Botosani: Traficul din Botoşani, ordonat doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Traficul din Botoşani, ordonat doar pe hârtie
Botosani: Traficul din Botoşani, ordonat doar pe hârtie

Botoşănenii spun că regulamentul de organizare a circulaţiei rutiere este bun, dar sunt sceptici că va fi respectat.

Mai citiţi:

Nouă străzi cu sens unic în Botoşani

Taxă unică pentru recuperarea maşinilor

Noaptea se vor ridica mai puţine maşini

Abonamente pentru parcările cu parcomate

Parcare contra cost şi la sfârşit de săptămână (VIDEO)

Timp de o săptămână „Adevărul de Seară“ a prezentat modificările aprobate de Consiliul Local în ceea ce priveşte organizarea circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani. Este vorba despre condiţiile în care vor fi ridicate maşinile parcate neregulamentar, de introducerea abonamentelor la parcomate, de desemnarea străzilor unde circulaţia se va desfăşuara într-un singur sens şi de transportul local în municipiu.

Taxă unică pentru recuperarea maşinii


Una dintre măsurile importante luate de Primărie şi Consiliul Local este cea prin care se interzice firmei Hi Speed Recovery să mai ridice maşini pe timpul nopţii cu excepţia celor parcate pe spaţii verzi sau a celor care încurcă traficul sau blochează căile de acces.


Tot în aceeaşi hotărâre s-a aprobat introducerea de abonamente pentru parcomate şi s-a stabilit o taxă unică în valoare de 250 de lei plus TVA pentru recuperarea autoturismelor mici care au fost ridicate. În noul regulament privind circulaţia rutieră în municipiul Botoşani au fost stabilite şi străzile cu sens unic. În afara celor şapte care erau până acum consilierii locali au decis să se circule într-un singur sens şi pe străzile Armeană şi Dimitrie Negreanu.


Decizia de a mai introduce încă două străzi cu sens unic nu este considerată de botoşăneni o soluţie care va fluidiza traficul. „Cea mai bună soluţie este să se amenajeze cât mai multe locuri de parcare în cartiere şi să dispară maşinile de pe marginea drumurilor. Dacă se fac sensuri unice nu se rezolvă problema traficului”, spune Vasile Baltă, şofer.

Mai multe microbuze pe traseele de maxi taxi


În ceea ce priveşte transportul local, consilierii nu au mai aprobat modificarea traseelor de maxi taxi, dar în schimb au decis ca pe traseele aglomerate să se circula cu mai multe microbuze şi la un interval de timp mai scurt. Botoşănenii susţin că decizia este bună, dar sunt sceptici că şoferii de maxi taxi o vor respecta şi vor circula la un interval de trei munute la orele de vârf. „Vor circula tot cum vor ei. Cu siguranţă se va reveni la aceeaşi situaţie ca până acum“, spune Maria Popa, muncitoare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite