Botoşani: Tradiţia populară, reînviată la Vorona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţii de artă, demonstraţii ale meşteşugarilor locali, dar şi dansuri tradiţionale sunt doar o parte dintre evenimente.

 Iubitorii de artă şi tradiţii populare sunt aşteptaţi duminică în localitatea Vorona, renumită deja pentru rolul important în păstrarea culturii populare. Manifestările au loc în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a zilelor şcolii „A.I Cuza“ din localitate, una dintre cele mai vechi instituţii de cultură din judeţ. „Este un moment deosebit pentru că se împlinesc 100 de ani de când există şcoală în această localitate. Vă aşteptăm pentru o porţie de sănătate, cultură şi voie bună“, a spus Laurenţiu Axinte, organizator. Manifestările vor debuta cu lansarea numărului 12 al revistei „Crăiţe“, precum şi CD-ul de prezentare al şcolii. Atracţia zilei va fi expoziţia „Din roadele toamnei“ realizată de copiii din localitate cu legume, fructe, dulceţuri şi tot ce au găsit prin cămara bunicilor.

O altă expoziţie realizată de cei mici şi intitulată „În lumea poveştilor“ poate fi admirată de vizitatori. Micii artişti vor expune dovleci de toate dimensiunile care vor fi sculptaţi în zeci de forme, spre încântarea publicului. În paralel, va avea loc o demonstraţie de măiestrie artistică.

Artiştii Cercului de Meşteşuguri Artistice Populare vor ţese, coase şi confecţiona căiuţi pentru sărbătorile de iarnă şi vor dezvălui tainele acestei meserii vechi de sute de ani. Manisfetările vor fi încheiate de spectacolul susţinut de ansamblul vocal folcloric „Moştenitorii“  din localitate, care vor cânta piese vechi din străbuni.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite