Botoşani: Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore
Botoşani: Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit pe parcursul a 24 de ore aproximativ 1560 pachete de ţigări, destinate comercializării  pe piaţa neagră, în valoare totală de 6700 lei.

Echipajele formate din poliţişti de frontieră din cadrul IJPF Botoşani au descoperit în perioada 16-17.10.2009, 1560 pachete de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră.

Toate cele 1560 pachete de ţigări au fost descoperite în bagajele cetăţenilor în momentul controlului executat în zona Mihăileni. Cetăţenii români asupra cărora au fost găsite cantităţile de ţigări au declarat poliţiştilor că au achiziţionat produsele de pe raza localităţilor vecine cu frontiera de stat, în scopul comercializării pe piaţa neagră din oraşele Darabani sau Dorohoi.

"În ziua de 16.10.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a ridicat în vederea confiscării 260 pachete de ţigări de provenienţă din Ucraina, pentru care nu existau documente de provenienţă. Ţigările, de diferite mărci, se aflau ascunse în bagajele cetăţenilor români, aceştia susţinând că au fost achiziţionate
de pe raza localităţii Siret, în scopul comercializării în piaţa din Darabani. Poliţiştii de frontieră au aplicat şi o amendă contravenţională în valoare de 1000 lei”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al IJPF Botoşani.

Câteva ore mai târziu poliţiştii de frontieră de la Sectorul Dorohoi au oprit pentru control, tot în localitatea Mihăileni, un autovehicul marca Mercedes, în care se aflau trei cetăţeni români. În bagajele acestora au descoperit 1220 pachete de ţigări cu timbru rusesc, fără ca vreunul dintre cei trei cetăţeni să deţină documente de provenienţă ale ţigărilor.

„Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării, valoarea acestora fiind de 5250 lei. Cei trei cetăţeni români cu vârste între 21 şi 43 de ani au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret în scopul comercializării în localitatea Dorohoi. Fiecare dintre cei trei cetăţeni români a fost amendat cu câte 1000 lei”, a adăugat Minodora Răcnea.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite