Termica strânge cu uşa asociaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile de proprietari care nu calculează  părţile comune la încălzire vor fi acţionate în judecată, până la sfârşitul acestei luni.

Conducerea Termica vrea ca toate persoanele debranşate de la sistemul de încălzire centralizat, dar şi cei care au centrale de apartament, să achite pierderile din reţea înregistrate de gigacalorimetrele montate la subsolul blocurilor. Facturile la încălzire sunt astfel mult mai mari. Şefii societăţii de termoficare acuză asociaţiile de proprietari că  refuză să încaseze banii de la populaţie, ori nu îi virează imediat în conturile Termica, folosindu-i în alte scopuri.

Şefii asociaţiilor spun că legea nu este clară

„Din punctul nostru de vedere, legea este clară. Preşedinţii de asociaţii care nu respectă legislaţia să plătească. Acolo unde am încheiat contracte individuale cu abonaţii, încasările sunt mult mai mari“, a declarat Ion Diaconu, director general SC Termica SA. Preşedinţii asociaţiilor de proprietari susţin că legislaţia nu este clară şi se tem că vor fi acţionaţi în judecată şi de proprietarii de centrale care nu sunt de acord să plătească aceste părţi comune.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local, clienţii Termica au fost nevoiţi să închie contrcate individuale cu societatea, în care sunt stipulate şi aceste diferenţe de plată.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite