Termica rămâne cu 50 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi 200 vor fi transferaţi la societatea-fiică, Modern Calor. În final, regia de termoficare va mai rămâne cu doar 50 de salariaţi.

Lista cu cele 40 de persoane care vor primi preaviz va fi făcută publică de şefii societăţii în cursul zilei de astăzi. Cei vizaţi de concediere au fost stabiliţi în urma unor negocieri purtate de şefii Termica şi liderii de sindicat. Primii vizaţi sunt muncitorii care au avut abateri disciplinare.

„Trebuie să rentabilizăm societatea şi să reducem cheltuielile de personal. Luni dimineaţă, persoanele disponibilizate vor primi preaviz şi în 20 de zile le încetează contractual de muncă. Cei 40 de disponibilizaţi sunt din toate sectoarele de activitate“, a spus Florin Sandu, directorul Termica. Vor primi două salarii compensatorii angajaţii care au o vechime la Termica de până la cinci ani, iar restul angajaţilor disponibilizaţi vor primi echivalentul a zece salarii.

Se vor ocupa de producerea căldurii 
Termica va rămâne în final doar cu 50 de angajaţi din cei 290 câţi sunt acum, dar şi cu o activitate redusă. Societatea se va ocupa doar cu partea de producţie a energiei termice, însă  îi rămân datoriile imense, de 70 de milioane de lei, pe care le are către bugetul de stat şi furnizori.


Cei mai mulţi angajaţi, circa 200, vor fi preluaţi din luna august de noua societate, Modern Calor SA, care se va ocupa de transportul căldurii, distribuţie, facturare şi încasare. Ioan Diaconu, şeful noii societăţi, garantează că cei 200 de muncitori vor avea locurile de muncă asigurate pentru că vor începe lucrări de reabilitare a reţelelor de termoficare. „Luna aceasta se va depune la Comisia Europenă cererea de finanţare de 32,7 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare. O parte din bani vor merge pentru modernizarea sursei, adică la Termica, iar restul la distribuţie“, a spus Ioan Diaconu,  şeful Modern Calor.

Salarii mai mici la cei rămaşi 
Guvernul a anunţat ieri reducerea salariilor cu 25%, inclusiv la societăţile la care statul este acţionar majoritar. În consecinţă şi la Termica, unitate subordonată Consiliului Local, vor fi reduse salariile, care sunt peste media la nivel de judeţ. În prezent, salariul mediu brut se ridică la 2.599 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite