Termica, la un pas de banii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au intervenit la o avarie la Termica
Muncitorii au intervenit la o avarie la Termica

Specialiştii de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bacău şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani au dat săptămâna trecută un prim aviz favorabil care permite modernizarea societăţii Termica.

Avizul permite continuarea procedurilor privind obţinerea acordului de mediu, document necesar în dosarul anexat la cererea de finanţare. „Nu ne rămâne decât să finalizăm documentaţia şi să depunem în cel mai scurt timp cererea de finanţare. Obiectivul nostru este concretizarea rapidă a proiectului, astfel încât să transformăm societatea de termoficare într-o afacere profitabilă“, a declarat directorul Ion Diaconu.


Municipalitatea ar urma să depună cererea de finanţare la UE până la 31 martie, iar în vară ar trebui să semneze contractul de finanţare. Botoşaniul a fost selectat alături de alte patru municipii din ţară, Focşani, Reşiţa, Oradea şi Râmnicu Vâlcea, în vederea finanţării investiţiilor în modernizarea sistemelor de termoficare. În baza acestui program, Consiliul Local ar urma să primească o finanţare nerambursabilă de 32,7 milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea sursei de producere a energiei electrice şi termice şi pentru înlocuirea reţelei de transport apă fierbinte astfel încât să se reducă pierderile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite