Botoşani: Şefii Termica, primii pe lista debranşaţilor (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Şefii Termica, primii pe lista debranşaţilor (CAMPANIE)
Botoşani: Şefii Termica, primii pe lista debranşaţilor (CAMPANIE)

Cel puţin 30% din salariaţii societăţii de termoficare au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. În plus, toţi şefii municipiului, în frunte cu primarul, s-au debranşat de ani buni. 

Peste 200 de persoane aflate pe statele de plată ale Termica au ales să-şi monteze centrale termice de apartament. Primii care au renunţat la serviciile societăţii de unde încasează bani lunar sunt chiar şefii.


Directorul Termica, cel care încearcă acum să-i convingă pe botoşăneni de avantajele sistemului de încălzire centralizat, se desfată acasă la căldura propriei centrale termice. „Eu am fost nevoit să renunţ la acest serviciu pentru că, între timp, m-am mutat la casă şi nu puteam să mă racordez la sistemul centralizat de încălzire“, a explicat Nelu Diaconu, directorul Termica Botoşani.

Societatea de termoficare se află în subordinea Consiliului Local Botoşani. Culmea este că şi cei care administrează Termica s-au debranşat de ani buni.

Primarul municipiului recunoaşte că nu mai suporta problemele pe care le avea cu încălzirea. „După iarna geroasă din 2000 m-am debranşat. La vremea aceea, soluţia centralelor de apartament mi se părea cea mai bună, în condiţiile în care societatea de termoficare înregistra probleme legate de distribuţie şi de rezervele de combustibil“, a precizat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.

Nici prefectul judeţului nu îşi mai încălzeşte casa cu energie de la Termica. Tot lipsa căldurii în iarna anului 2000 l-a convins să-şi cumpere centrală de apartament. „Aveam copil mic şi era frig în casă. A trebuit să găsesc o soluţie să ofer familiei mele un confort termic normal“, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului. Statisticile arată că 80% din lumea bună a oraşului s-a debranşat de la Termica în ultimii 10 ani.

„În primărie mai toţi au centrală, la fel şi în celelalte instituţii publice. Au rămas la Termica doar cei care nu au bani pentru o centrală de apartament şi cei care primesc ajutoare la plata facturilor la încălzire“, a recunoscut Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani, nici el un client Termica.

S-ar rebranşa dacă sistemul ar deveni rentabil
La unison, edilii locali şi judeţeni susţin că s-ar întoarce la serviciile societăţii de termoficare dacă sistemul ar deveni avantajos. „Dacă îmi vor oferi servicii europene şi voi plăti doar ceea ce consum mă întorc la Termica“, a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite