Botoşani: Temperaturile extreme dau bătaie de cap botoşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Temperaturile extreme dau bătaie de cap botoşănenilor
Botoşani: Temperaturile extreme dau bătaie de cap botoşănenilor

Bătrânii aleg să iasă afară la umbră, iar copiii sunt ţinuţi în casă pentru a fi feriţi de razele soarelui

37 de grade Celsius a fost temperatura maximă înregistrată ieri la nivelul solului. Cei mai afectaţi de caniculă sunt bătrânii care se adăpostesc la umbra copacilor din parcul Mihai Eminescu.

“De pe la 10.00 ieşim în parc şi stăm până seara. Mai jucam o tablă, mai luăm o gură de apă. Nu avem cum să stăm în apartamente pe aceste temperaturi. Batrâneţile şi bolile noastre nu agreează temperaturile ridicate”, a declarat Ovidiu Iantoc în vârstă de 67 de ani.

Deşi sunt în vacanţă şi prima lor prioritate este joaca, copiii sunt ţinuţi în casă în timpul zilei pentru a evita insolaţiile sau alte complicaţii cauzate de temperaturile ridicate. Abia în jurul orelor 20.00, parcurile de joacă sunt iarăşi populate de copii.

“Îl ţin în casă până vin părinţii. Până zilele trecute ieşeam de dimineaţă afară şi intram în casă doar pentru mâncare şi somnul de amiază. Acum e prea cald şi nu vreau să păţească ceva. Copiii sunt oricum mai zbenguiţi şi se pot deshidrata foarte repede” a mărturisit Dora Ionache, bona la o familie din Botoşani.

Vremea va fi caniculară, mai ales după amiază, când indicele de confort termic   temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi


Cifră

34 de grade Celsius se înregistrau la 11.00

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite