Botoşani: PORTRET: Sorin Andronache: „Televiziunea nu-ţi arată caracterul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: PORTRET: Sorin Andronache: „Televiziunea nu-ţi arată caracterul“
Botoşani: PORTRET: Sorin Andronache: „Televiziunea nu-ţi arată caracterul“

A început să lucreze acum mulţi ani într-un post de radio. A ajuns apoi prezentator de ştiri, după care s-a apucat de afaceri pe internet ca să-şi întreţină familia.

Lui Sorin i-au plăcut dintotdeauna meseriile din domeniul mass media. În perioada liceului a înfiinţat, împreună cu alţi colegi, primul post de radio dintr-un liceu din Botoşani. După absolvire, când a venit momentul să-şi caute un loc de muncă, s-a prezentat la un post local de radio şi le-a spus celor de acolo că vrea să devină DJ. A dat o probă şi a fost acceptat.


„Aşa a început totul. Anii au trecut, am pus umărul pentru lansarea câtorva posturi de radio noi în Botoşani. Am lucrat la mai multe. În total să tot fie vreo 10 ani petrecuţi în faţa microfonului“, îşi aminteşte Sorin. Într-o bună zi, a fost sunat de directorul unui post de televiziune şi i s-a propus un post de prezentator. „Am refuzat o perioadă. Nu mă vedeam făcând asta, după ce ani buni am făcut lumea să râdă la radio. Îmi venea greu să cred că pot fi prezentator de ştiri. În cele din urmă am acceptat, am dat o probă, m-au acceptat şi ei. Am făcut o perioadă dimineaţa radio şi după- amiaza televiziune. Acum, după trei ani, parcă fac asta de-o viaţă“, povesteşte bărbatul.


Web design-ul, o nouă provocare


Afacerea cu web design-ul a venit din necesitatea de a-şi rotunji veniturile, lucru necesar mai ales după venirea pe lume a copilului. Mai avusese o participare într-o firmă cu profil asemănător, dar după câţiva ani a renunţat. După cam un an de pauză, a primit propunerea să fie director de dezvoltare al unei firme care avea în prim plan dezvoltarea unui site. Botoşăneanul a acceptat pentru că a simţit că este o nouă provocare. Deşi are mult de muncă, o face cu plăcere, ştiind că îi asigură o bună parte din venituri.


Discret cu viaţa privată


Contrar aparenţelor, nu-i place să iasă în faţă. Ţine mult la discreţie şi la viaţa privată. Consideră că meseria de prezentator de televiziune are şi dezavantaje. „La televizor omul te percepe doar parţial ca om, televizorul nu arată toate laturile personalităţii şi a felului tău de-a fi. La televizor omul nu poate percepe, de exemplu, faptul că mie nu-mi plac compromisurile. În relaţia directă, acest lucru poate să îngroape o relaţie, chiar şi comercială. Televizorul nu-ţi arată caracterul“, încheie Sorin Andronache.

Întrebări şi răspunsuri

Televiziunea îţi ocupă mult timp. Când ai vreme să „construieşti“ site-uri şi să te gândeşti la cum vor arăta paginile web pe care le ai de terminat?

Într-un fel este vorba despre acelaşi lucru: comunicare. Şi televiziunea şi internetul sunt instrumente de comunicare. Nu am un program fix, aşa reuşesc să fac mai multe lucruri într-o zi. Am doar nişte repere fixe, orele când intru în emisie. În plus, în ceea ce priveşte proiectele web, pot spune că sunt un veteran al internetului. Perioada în care am învăţat a trecut demult, acum doar pun în practică, dezvolt, iar acest lucru se poate face prin mail, telefon etc.


Faptul că eşti cunoscut de pe ecran te ajută în afacerea pe care o ai?
Sincer, nu. Oricum, eu nu mă ocup de partea de vânzări, nu prea vin în contact cu clienţii. Eu sunt un fel de „arhitect“ al site-urilor: hotărăsc ce tehnologie se foloseşte, fac proiectul (structura site-ului), urmăresc execuţia etc. Relaţia cu clienţii o păstrează colegii de la vânzări.


Dacă pui cap la cap timpul dedicat activităţilor profesionale, îţi mai rămâne ceva vreme pentru familie, pentru copil?
Recunosc că destul de puţin. O oră-două seara şi alte câteva ore în weekend.

 
ce-i place
Îi place să găsească noi provocări profesionale, care să-l facă să-şi dorească mai mult de la viaţă. Joacă mult fotbal în timpul liber şi cheltuieşte o parte din banii pe care îi câştigă pe gadget-uri electronice.

ce nu-i place
 Nu-i place să fie criticat, deşi ştie că şi criticile pot fi constructive. Detestă să piardă timpul fără rost şi să aştepte. Nu suportă sarmalele şi salata boeuf.

profil
născut.
13 aprilie 1979, Botoşani.
studii.
Liceul Electrocontact Botoşani, student la Facultatea de Management din Braşov.
familie. Căsătorit, are un copil.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite