Teatru la discreţie pentru botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşănenii sunt aşteptaţi să participe în număr mare la Zilele Teatrului „Mihai Eminescu“
Botoşănenii sunt aşteptaţi să participe în număr mare la Zilele Teatrului „Mihai Eminescu“

La „Mihai Eminescu“ vor fi puse în scenă numeroase premiere. Cea de-a şasea ediţie a Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu“ va avea loc între 13 şi 16 octombrie.

Cu acest prilej, botoşănenii vor putea participa la diverse evenimente culturale organizate în fiecare seară, în incinta instituţiei de cultură. Manifestările încep joi seară cu trei lansări ale scriitorului botoşănean Gellu Dorian. Evenimentul are loc în Sala de Marmură a Teatrului „Mihai Eminescu“ începând cu ora 17.00. Iubitorii de lectură pot alege între volumele  „Casa Gorgias“-roman, „Confort Freud“-teatru şi „Zece poeme exemplare din Târgul în care, cică, nu se întâmplă nimic“-poezie.


Piesă cu buget redus


Seara continuă cu premiera absolută a spectacolului „Cu limbă de moarte“, tot de Gellu Dorian, în regia lui Ion Sapdaru. Piesa face parte din volumul „Caţavencii“ şi este un „ eseu despre ce înseamnă celebritatea şi corvoada celebrităţii şi acea invidie a celor din jur ce se concretizează şi cu un asasinat“, susţine regizorul.


„E un fel de low-budget al spectacolului pentru că ştim cu toţii că e criză. Un buget de până într-o mie de euro, pentru că vom recicla foarte multe materiale din magazia teatrului. Costumele le vom lua din alte spectacole, câte ceva vom cumpăra“, a declarat regizorul Ion Sapdaru. Din distribuţie fac parte actorii Volin Costin, Ioan Creţescu, Lidia Uja şi Bogdan Muncaciu. Spectacolul începe la ora 19.00 şi are loc în Sala Atelier. Vineri, 14 octombrie, iubitorii de teatru vor avea prilejul să dialogheze cu criticii de teatru Oltiţa Cîntec, Călin Ciobotari şi Eugeniu Kuhartz în Sala de Marmoră a Teatrului „Mihai Eminescu“, de la ora 17.00. După aceea sunt invitaţi să vizioneze „Eu te iubesc, eu te omor“, de Sorin Oros, spectacol de Tudor Tăbăcaru.


Expoziţii numismatice


A treia zi a manifestărilor este rezervată unui recital de poezie oferit de Manuela Golescu. Seara se încheie cu premiera piesei „Ca pe vremea lui Papură Vodă“, după Vasile Alecsandri, în regia lui Ion Cibotaru, în Sala Mare, de la ora 19.45. Ediţia a VI-a a Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu“ va fi încheiată de piesa „Telmah“, în regia lui Serghii Pavliuk, de la ora 19.00. „Această acţiune este şi speranţa celor tineri din teatru că vor face mai mult decât s-a făcut până acum, în celelalte ediţii“, a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului „Mihai Eminescu“. Totodată, în cadrul acestui eveniment, botoşănenii mai pot participa la expoziţii de carte, schiţe de decoruri şi costume, de numismatică şi cartofilie. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite