Botoşani: Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii
Botoşani: Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii

Încarcerat acum o lună şi jumătate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, după ce a fost extrădat din Austria, Severin Tcaciuc îşi face planuri de viitor. Omul de afaceri, care are

Încarcerat acum o lună şi jumătate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, după ce a fost extrădat din Austria, Severin Tcaciuc îşi face planuri de viitor. Omul de afaceri, care are de ispăşit trei ani şi jumătate pentru evaziune fiscală, ultraj şi o infracţiune la regimul societăţilor comerciale, vrea să muncească.

Acesta a trimis o cerere conducerii închisorii prin care solicită un loc de muncă deşi are ambele picioare amputate. „Ne-a cerut să-i găsim ceva de muncă ţinând cont şi de starea sănătăţii sale. S-a arătat interesat de cizmărie mai ales că ar putea repara încălţămintea şi în cameră fără să se deplaseze“, a spus Iulian Dărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

Cererea este analizată de conducerea închisorii, iar Severin Tcaciuc va primi un răspuns până la sfârşitul săptămânii. „55 de deţinuţi lucrează în atelierele închisorii. Firma suceveană cu care lucrăm nu a mai dat însă comenzi la încălţăminte şi nu avem de lucru“, a adăugat Iulian Dărângă. Dacă va reuşi să se angajeze ca cizmar, Tcaciuc va lucra cot la cot cu borfaşi, hoţi şi escroci, iar pentru o lună de muncă va primi 30% din salariul minim pe economie, adică 180 de lei. Miza ieşirii la muncă este însă posibilitatea eliberării condiţionate pentru bună purtare şi reducerile din pedeapsă. La fiecare lună muncită, Severin Tcaciuc va scăpa de o zi de puşcărie spun şefii închisorii.

Severin Tcaciuc a ieşit din carantină şi a fost transferat la Secţia a V-a a penitenciarului, unde beneficiază de un regim semideschis. Suceveanul se poate plimba pe holul Secţiei în timpul zilei şi îşi poate organiza timpul liber cum doreşte şi poate discuta oricând cu ceilalţi deţinuţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite