Botoşani: Taxă unică pentru recuperarea maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Taxă unică pentru recuperarea maşinilor
Botoşani: Taxă unică pentru recuperarea maşinilor

Pentru autoturismele de până în 3,5 tone tariful va fi 250 de lei

În schimb, roţile autovehiculelor care trec de această greutate vor fi deblocate în schimbul a 500 de lei.

Consiliul Local (CL) Botoşani a modificat tarifele pentru recuperarea şi deblocarea maşinilor parcate neregulamentar în municipiu. Astfel, cea mai importantă modificare se referă la autovehiculele de până în 3,5 tone, la care se va plăti un tarif unic de 250 de lei plus TVA. Până acum şoferii plăteau această taxă în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii.

„Era anormal să plăteşti în funcţie de capacitatea cilindrică. Şi un Matiz şi un jeep ocupă tot un loc de parcare. Nu avea nicio vină cel cu jeepul să plătească o taxă mai mare. Tariful unic reprezintă o soluţie mai bună", spune Cătălin Munteanu, şofer. Oficialii Primăriei şi ai firmei Hi Speed Recovery, care se ocupă de ridicarea maşinilor lăsate aiurea prin oraş, recunosc că tarifele nu au fost bine gândite de la început.

„Am stabilit tarif unic pentru recuperarea maşinilor ridicate deoarece nu contează capacitatea cilindrică, ci greutatea şi dimensiunile maşinii", a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Amenzi şi pentru Hi Speed

Consilierii au mai aprobat şi sancţiuni pentru firma Hi Speed Recovery. Astfel, nedeblocarea unui autovehicul în 30 de minute de la solicitare se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei, iar blocarea sau ridicarea unei maşini fără dispoziţia agentului constatator atrage o sancţiune cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

Camionagii riscă amenzi mai mari

Preţurile pentru recuperarea maşinilor ridicate rămân nemodificate. Potrivit regulamentului care vizează organizarea circulaţiei în municipiu, s-au stabilit tarife mai mari pentru autoturismele ce depăşesc 3,5 tone.

Costul este cu aproape 60% mai mare ca până acum. Astfel, tariful s-a majorat de la 119 la 500 de lei. „Erau câteva autocare în anumite zone ale municipiului pe care le-am blocat de mai multe ori. Preferau să plătească 119 lei taxa de deblocare, iar a doua zi vedeam autocarul în aceeaşi zonă", a spus Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite