Botoşani: Tâlhari prinşi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Tâlhari prinşi de poliţişti
Botoşani: Tâlhari prinşi de poliţişti

Cei doi tâlhari au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentanţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.40, o tânără în vârstă de 22 ani, din satul Vorona Teodoru, comuna Vorona a solicitat intervenţia poliţiştilor pe strada Marchian din municipiul Botoşani unde cu puţin timp înainte a fost acostată de către două persoane necunoscute care prin acte de violenţă au deposedat-o de telefonul mobil.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o patrulă de siguranţă publică iar în urma investigaţiilor efectuate au reuşit depistarea suspecţilor în mai puţin de 10 minute. "Suspecţii au fost identificaţi în persoana numiţilor Ilie A. de 32 de ani şi Valeriu C. de 22 ani, ambii din comuna Cristeşti, judeţul Botoşani", a precizat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei unde în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în noaptea de 26/27.09.2009, în jurul orei 02.30, în timp ce partea vătămată se deplasa pe strada Marchian din municipiul Botoşani, a fost lovită din spate de către Ilie A. Profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, Valeriu C.  i-a telefonul tinerei după care a dispărut împreună cu celălalt suspect.

Intenţionând să-şi recupereze telefonul sustas, partea vătămată s-a ridicat şi a plecat în urmărirea celor doi suspecţi. În aceste împrejurări, Ilie A. a lovit din nou partea victima cu pumnul în zona feţei după care a lovit-o peste corp cu o creangă ruptă dintr-un copac.

"Cu ocazia percheziţie corporale efectuate, asupra suspectului Ilie A. a fost identificat telefonul sustras de la partea vătămată. Faţă de ambii suspecţi a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie precum şi măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani. În cursul zilei de astăzi, suspecţii urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive", a mai spus Manuela Ieremie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite