Sute de şmecheri cu handicap în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul falşilor bolnavi a atins proporţii uriaşe. Există 486 de „oameni cu dizbilităţi severe“ care şofează sau vânează. Toţi sunt conducători auto, deşi teoretic n-ar trebui să urce la volan pentru că  suferă de lipsa vederii, handicapuri psihice sau mentale.

„Adevărul de Seară“ a prezentat cazul lui Dumitru Cojocariu, care era nevăzător în acte, dar avea şi permis de conducere. Pornind de la cele semnalate în ziarul nostru, Prefectura Botoşani a demarat o anchetă proprie şi a descoperit o situaţie incredibilă. „Există 486 de persoane cu grade de handicap care sunt incompatibile cu calitatea de conducător auto“, a declarat prefectul Cristian Roman. Concret, deşi în acte aceştia sunt orbi, paralitici, schizofrenici sau cu alte probleme grave psihice sau mentale, ei şofează fără griji pe şosele.


Există o singură explicaţie logică. „Fie în toată această cazuistică avem aproape 500 de potenţiale pericole publice, fie avem aproape 500 de «băieţi deştepţi», şmecheri care nu fac altceva decât să sustragă în mod fraudulos banii statului pe aceste indemnizaţii de handicap“, a adăugat prefectul.
Cristian Roman a sesizat imediat Poliţia. „Vom ridica toate aceste permise în vedera suspendării. Până la soluţiile dictate de organele de anchetă, aceste persoane nu vor mai avea permis“, a declarat comisarul-şef Dumitru Zmău, şeful Poliţiei Rutiere.


Orbi, dar pistolari


Prefectul mai cere deschiderea a 486 de dosare penale pentru toţi cei care au obţinut fraudulos gradul de handicap sau permisul auto. În aceste dosare vor fi verificaţi şi doctorii care au emis adeverinţele medicale şi medici de familie care nu au sesizat Poliţia că pacienţii lor au afecţiuni incompatibile cu calitatea de şofer.


O altă descoperire halucinantă au fost „orbii pistolari“. „Există şi trei cetăţeni care au permis de port armă. Doi au handicap de nevăzător permanent, un al treilea, grad handicap fizic permanent“, a adăugat prefectul.În vizorul anchetei vor intra şi angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială care au favorizat obţinerea gradelor de handicap. „E clar că din bugetul nostru sunt plătiţi şi şmecheri. Sunt sănătoşi când au nevoie de permis şi sunt bolnavi când au nevoie de indemnizaţie“, a declarat Liviu Rădăşanu, şeful direcţiei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite