Sute de posturi vor fi reduse în învăţământul botoşănean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300 de posturi vor fi reduse în sistemul de învăţământ botoşănean
Peste 300 de posturi vor fi reduse în sistemul de învăţământ botoşănean

Disponibilizările cerute de la nivel central, în învăţământ, stârneşte neliniştea cadrelor didactice. 323 de posturi vor trebui reduse  la nivel de Botoşani.

Printre variantele de reducere a cheltuielilor, luate în calcul de conducerea IŞJ, se mai numără comsarea claselor (fiind vizate peste 100 de clase), reducerea personalului auxiliar şi preluarea de către învăţători a orelor de educaţie fizică la clasele primare.

 „165 de norme care ar putea fi reduse dacă ar exista cadru legislativ pentru implementarea acestor măsuri , celelalte posturi însemnând de fapt disponibilizări şi concedieri colective", a spus Ada Macovei, inspector şcolar genral în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

Măsurile nu pot fi puse în practică pentru că nu există încă un cadru legislativ. Elevii sunt de părere că aceste modificări le vor afecta activitatea şcolară.

„Nu este corect ca elevii să fie mutaţi în altă clasă sau să aibă alt profesor acum la mijlocul anului şcolar. Acest lucru i-ar debusola", a declarat Daniela Bejinariu, elevă la Şcoala Nr. 5 din Dorohoi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite