Supermarketurile i-au falimentat pe pieţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supermarketurile i-au falimentat pe pieţari
Supermarketurile i-au falimentat pe pieţari

Pieţarii botoşăneni se plâng că vânzările se înrăutăţesc pe zi ce trece din cauza preţurilor mici practicate de supermarket-urile care s-au deschis pe bandă rulantă. Mulţi dintre ei iau calea străinătăţii.

Cumpărătorii s-au orientat repede după oferta de pe piaţă şi astfel au abandonat obiceiul de a face piaţa, înlocuindu-l cu un shopping  elegant în magazine ultramoderne.

„Vin şi se plâng că nu mai sunt clienţi, că se duc la supermarket, acolo e mult mai ieftin. Le-a dat în cap, mai ales, este aici un turc are aducea marfă de la Bucureşti şi le dădea la toţi pieţarii. Acum u cât ar trebui s dea, ca să pună oamenii adaos şi să se alinieze la preţurile din supermarket?" a spus şeful Pieţei Centrale, Constantin Isac.

Comercianţii din piaţă au fost nevoiţi să scadă mult preţurile, în speranţa că botoşănenii îşi vor umple cămara de la tarabe, însă cu mare greutate reuşesc să reziste. „ Mă credeţi că pun 50 de bani la kg ca să pot să vând marfa care o iau de la en-gross şi abia reuşesc să supravieţuiesc? Din ce să trăim? Asta am făcut o viaţă, au fost vremuri bune, dar acum foarte rău merge piaţa. Au apărut şi chioşcurile astea de termopan care au marfă pe alese şi Carrefour-ul. De-acum luăm calea străinătăţii" a spus Lucica Chisăliţă.

Oamenii se plâng că taxele sunt mari, iar câştigurile abia le permit supravieţuirea. Mulţi dintre pieţari au luat calea străinătăţii în speranţa unei vieţi fără griji.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite