Botosani: Străzile incluse în centura oraşului intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Străzile incluse în centura oraşului intră în reparaţii
Botosani: Străzile incluse în centura oraşului intră în reparaţii

Circulaţia autovehiculelor va fi deviată într-o primă etapă pe bulevardul Mihai Eminescu şi pe strada Pod de Piatră.

Demararea în câteva zile a lucrărilor la şoseaua de centură va crea nemulţumiri în rândul botoşănenilor. Deja prima măsură de interzicere a parcării pe bulevardul Mihai Eminescu a stârnit nemulţumirea unora. Botoşănenii spun că sunt de acord cu reabilitarea şoselei de centură, dar consideră că lucrările nu trebuiau demarate pe trei tronsoane în acelaşi timp, ci pe rând.


„Va fi un haos total în oraş şi se va circula foarte greu. Avem exemplul lucrărilor care s-au făcut pe bulevardul Eminescu. Reparaţiile trebuiau să înceapă pe un tronson şi după finalizare să se facă următorul. Lucrându-se pe trei tronsoane în acelaşi timp se va ajunge la blocaje în trafic“, a spus Ioan Bulgaru, şofer.


Doi ani de şantier


Reprezentanţii Primăriei spun că au luat în calcul faptul că traficul se va desfăşura cu dificultate timp de doi ani până la finalizarea lucrărilor, dar susţin că sunt soluţii pentru fluidizarea lui. „Suntem conştienţi că vor apărea nemulţumiri din partea şoferilor, dar nu avem alte alternative. Pentru a putea avea şosea de centură bună va trebui ca timp de aproape doi ani, cât se vor efectua lucrările, să acceptăm această situaţie, chiar dacă este neplăcut. Important este că sunt soluţii pentru a prelua traficul“, a afirmat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Trafic deviat şi interzis la parcări


Într-o primă etapă va fi închis tronsonul de pe Calea Naţională, între străzile Petru Rareş şi Sarmisegetuza, iar traficul va fi preluat fie de bulevardul Mihai Eminescu, fie de strada Pod de Piatră. „Pe parcursul lucrărilor vor fi mai multe străzi din municipiu unde vom interzice parcarea sau se va circula pe un singur sens. Vom discuta cu cei de la Poliţia Rutieră şi vom căuta soluţiile cele mai bune. Prima măsură am luat-o pe bulevardul Mihai Eminescu, unde nu se va mai parca o perioadă de câteva luni“, a mai spus viceprimarul. Lucrările se vor desfăşura pe trei tronsoane, primul fiind Calea Naţională-Sucevei, până la Hudum, al doilea Petru Rareş-Tudor Vladimirescu, Împărat Traian-Uzinei, iar cel de al treilea Calea Naţională-Petru Rareş, până la Lebăda.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite