Botoşani: Străzile din centru, sub roţile maşinilor de mare tonaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Străzile din centru, sub roţile maşinilor de mare tonaj
Botoşani: Străzile din centru, sub roţile maşinilor de mare tonaj

Lucrările se vor finaliza în doi ani, timp în care drumurile recent modernizate vor fi puse la grea încercare de maşinile de mare tonaj.

Bulevardul Mihai Eminescu va prelua o bună parte din traficul greu în perioada lucrărilor de modernizare a şoselei de centură. Pentru devierea camioanelor, va fi închisă strada Petru Rareş, între Puşkin şi Calea Naţională, şi Calea Naţională, între Puşkin şi Sarmizegetusa. O parte a circulaţiei va fi preluată de bulevardul Eminescu, pe tronsonul Petru Rareş. 

Traficul din oraş se va tripla
„Maşinile care vin dinspre Iaşi şi merg spre Ştefăneşti vor trebui să meargă pe Mihai Eminescu, stânga Petru Rareş, toată şoseaua de centură, ocolind prin Manoleşti Deal, Calea Naţională, Împărat Traian şi ieşirea spre Ştefăneşti pe Tudor Vladimirescu. Tronsonul acesta va fi cel mai afectat de transport, va trebui să înconjoare tot oraşul, în rest sunt soluţii de deviere“, a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.

Toate porţiunile de drum cuprinse în planurile de deviere sunt refăcute în ultimii doi ani. Suprafaţa de rulare se menţine în condiţii foarte bune, însă botoşănenii se tem ca acest lucru nu va dura pentru mult timp. „Abia au reuşit să termine lucrările la bulevard. După ce se va termina şoseaua de centură se va intra din nou la reabilitarea bulevardului care va fi distrus de camioane“, a declarat Ion Cozmescu. Lucrările de reabilitate a şoselei de centură au termen de execuţie de aproape doi ani. „Noi vom face tot posibilul ca aceste lucrări să fie finalizate mai repede pentru a nu congestiona traficul pentru mult timp“, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

Săptămâna aceasta municipalitatea va monta indicatoare rutiere cu oprirea interzisă pe tronsoanele de drum pe care va fi deviat traficul greu. Decizia a fost luată pentru a nu congestiona traficul pe aceste porţiuni de drum. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere, numărul participanţilor la trafic se va tripla în această perioadă pe străzile unde va fi deviat traficul de pe şoseaua de centură.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite