Botoşani: Străzile din oraş, blocate de şantiere întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Străzile din oraş, blocate de şantiere întârziate
Botoşani: Străzile din oraş, blocate de şantiere întârziate

Serviciul de investiţii al municipalităţii inventariază lucrările care se fac în oraş, fie cu bani de la buget, fie cu fonduri europene. Penalizările se ridică la 0,1% din valoarea contractului. 

Muncipalitatea a anunţat că va penaliza toate firmele care execută lucrări în Botoşani şi au depăşit termenele de execuţie prevăzute în contracte. Şi asta pentru că principalele artere de cirulaţie din municipiul Botoşani arată ca după bombardament după ce simultan au fost demarate mai multe lucrări edilitare.

„Situaţia asta creează disconfort. M-am săturat să aud motivaţii de genul că lucrarea nu poate fi finalizată la termen pentru că nu ştiu ce echipă nu a ajuns la timp la Botoşani să mufeze o conductă. În contracte sunt prevăzute şi penalităţi şi le vom aplica constructorilor care sunt în întârziere cu termenele de execuţie“, a spus primarul Cătălin Flutur.

Trei luni pentru
a îngropa o conductă

Potrivit prevederilor contractuale, fiecare zi de întârziere va fi sancţionată cu 0,1% din valoarea lucrării. De astăzi, funcţionarii Serviciului de Investiţii din Primăria Botoşani lucrează la evaluarea şi inventarierea tututor lucrărilor edilitare pentru a vedea care firme nu şi-au respectat termenele de execuţie din contracte.
La ora actuală, în Botoşani se desfăşoară lucrări în valoare de aproape 30 de milioane de euro privind reablitarea reţelor de distribuţie a apei şi canalizare, de reabilitare a reţelelor termice şi lucrări de modernizare a unor drumuri.

Toate aceste lucrări îngreunează mult circulaţia rutieră şi creează un disconfort botoşănenilor, sătui să mai vadă şanţuri şi noroi. Spre exemplu, pe Calea Naţională, în fosta zonă industrială a oraşului, SC Hidroconstrucţia SA lucrează din vară la reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în paralel cu o fimă care ar trebui să asfalteze strada din urmă.

Muncitorii nu au reuşit până acum decât să îngroape o conductă şi să creeze un haos de nedescris pentru şoferii care tranzitează zona. Cât despre asfaltarea străzii nici nu se poate vorbi atâta vreme cât pe celălalt sens au început de câteva zile săpăturile la un alt şanţ.

Şi lucrările de reabilitare a reţelor termice creează disconfort botoşănenilor. Străzile Aleea Griviţa şi General Gh. Avramescu sunt închise din vară pentru că firma care a lucrat la înlocuirea unei conducte  a „uitat“ să mai astupe şanţurile şi să aducă străzile la forma iniţială.

Taximetriştii ajung greu la comenzi

Printre cei mai afectaţi de lucrări sunt taximetriştii care se plâng că nu pot onora anumite comenzi şi că sunt nevoiţi să-şi repare maşinile tot mai des. „Sunt străzi închise şi trebuie să înconjurăm pentru a ajunge la destinaţie. Îţi ia 20 de minute ca să mergi trei kilometri“, s-a plâns Ştefan Gheorghe, taximetrist. Acesta a precizat că anul acesta a cheltuit 1.200 de lei doar pentru bucşe şi pivoţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite