Stranierii dau năvală la noile paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de botoşăneni solicită zilnic acte de identitate noi
Zeci de botoşăneni solicită zilnic acte de identitate noi

Întorşi în ţară de Sărbători, stranierii profită de ocazie pentru a-şi schimba paşaportul ori pentru a-şi lua întreaga familie cu ei, peste hotare.

Zilele acestea solicitările au venit cu sutele, iar angajaţii Serviciului de Paşapoarte au fost nevoiţi să lucreze peste program pentru a face faţă cozilor.

„În ultimele zile înregistrăm câte 120-130 de cereri pe zi. Până pe 1 aprilie aveam cam 50 de solicitări. Sunt unii care îşi iau toată familia, au avut cazuri şi cu câte 5-6 copii“, a spus Viorel Gaidur, şeful Serviciului de Paşapoarte Botoşani.

Cer ambele paşapoarte

De la începutul lunii s-au înregistrat peste 500 de paşapoarte. Cei mai mulţi au preferat actul electronic deoarece schimbarea acestuia se face la cinci ani, iar taxa este de 265 de lei. Un paşaport simplu, valabil doar un an, costă cu aproximativ 50 de lei mai puţin. „Circa 70% au optat pentru paşapoartele electronice, însă sunt mulţi care solicită ambele tipuri. Eliberarea celui electronic durează 20 de zile, aşa că îl iau mai întâi pe cel temporar, care este gata în două ore, apoi când intră în posesia celui electronic, cel temporar este anulat“, a mai completat Gaidur.

Paşapoartele electronice au început să se elibereze la Botoşani încă de la jumătatea lunii noiembrie 2009. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentanţii serviciului susţin că se confruntă cu un flux mai mare de solicitări pentru paşapoarte.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite